30 farklı ülkeden 14 farklı kategoride 300 yarışmacının yarıştığı dünyanın en prestijli dans yarışmalarından biri olarak kabul edilen World Dance Sport Federation'a bağlı Dünya Dans Şampiyonası, Gloria Sports Arena'nın ev sahipliğinde 21-22 Mart tarihlerinde ilk kez Türkiye'de gerçekleşti. Türk dansçıların birçok ödül aldığı etkinlik büyük beğeni topladı.

Dünya çapında büyük bir ilgiyle izlenen, World Dance Sport Federation (WDSF)'a bağlı olarak organize edilen ve dünyanın en prestijli dans yarışması olarak kabul edilen Dünya Dans Şampiyonası ayaklarından biri olan Gloria World Open (GWO), Dünya Dans Federasyonu (WDSF) Başkanı Carlos Freitag'nın da katılımıyla 21-22 Mart 2015 tarihleri arasında Belek'te Gloria Sports Arena'nın ev sahipliğinde gerçekleşti. Latin ve Standart branşlarında, Yetişkinler, Gençler, Yıldızlar, Minikler ve Senyörler yaş kategorilerinde düzenlenen yarışmada yarışmacılar, dünya sıralamalarını yükseltmek amacıyla mücadele ederken, izleyicilere de görsel bir şölen yaşattı.

 

BİRİNCİYE BİN EURO PARA ÖDÜLÜ

21 Mart'ta gerçekleşen finalde Büyükler Açık Standart Kategorisi'nde ilk üçte birinciliği Almanya'dan Simone Segatori - Annette Sudol çifti alırken, ikinciliği Rusya Federasyonu'ndan Dmitry Zharkov - Olga Kulikova, üçüncülüğü de yine Almanya'dan Anton Skuratov - Alena Uehlin çiftleri aldı.

Açık Standart Gençler Kategorisi'nde ilk üç Rusya Federasyonu'ndan geldi: Birinci Dmitry Kulebakin - Maria Chernykh, ikinci Yury Batyrev - Milena Barabanova, üçüncü Victor Bychkov - Alina Atamanchuk.

Küçükler Latin Kategorisi'nde sıralamasında birinciliği Rusya Federasyonu'ndan Egor Perepelitsyn - Uliana Zhukova, ikinciliği Türkiye'den Eren Özyiğit-Serenay Büyükkapucu, üçüncülüğü ise Bulgaristan'dan Stanislav Ivanov-Grigoria Nikolova çiftleri aldı.

Juvenile Latin Kategorisi'nde ise ilk üç sıralama Türklerin oldu. Birinci Samet Cantürk - Mine Irmak Selek, ikinci Utku Övünç Ünlü-Nehir Polat, üçüncü Ilgar Doğrar-Ceren Okutan.

Açık Standart Büyükler III Kategorisi'nde, ilk üçte Alman çiftler yer aldı:  Birinci Gerhard Baier - Ingrid Cloos-Baier, ikinci Alexander Valko - Barbara Valko, üçüncü Michel Muller - Elke Rueffler çifti oldu.

Açık Standart Büyükler I Kategorisi'nde birinciliği Estonya'dan Kulno Kabral - Monika Kabral çifti, ikinciliği yine Estonya'dan Indrek Kasak - Kristine-Kristi Kasak çifti alırken, üçüncülük Karadağ'dan Andrey Ivanov - Anna Ivanova çiftinin oldu.

Son olarak Küçükler Açık Latin II Kategorisi'nde ilk üçte, İngiltere'den Glenn Richard Boyce - Kayleigh Andrews çifti birinci, Türkiye'den Deniz Erkan Sancak - Zeynep Deniz Dönmez çifti ikinci, Almanya'dan  Pawel Pastuchow - Juliane Engelke çifti ise üçüncü olarak yer aldı.

 

Minikler Kategorisinde Türk Dansçılar Gelecek Vaat Ediyor.

 

İkinci gün gerçekleşen finallerde ise Yetişkinler Latin Kategorisi'nde Fransa'dan Charles Guillaume Schmitt - Elena Salikhova çifti birinci,  Rusya Federasyonu'ndan Yury Simachev - Anastasia Klokotova çifti ikinci, Danimarka'dan Umberto Gaudino - Louise Heise çifti ise üçüncü oldu.

Gençler Latin Kategorisi'nde ise birinciliği, Rusya Federasyonu'ndan Dmitry Kulebakin - Maria Chernykh alırken, ikinciliği de Rusya Federasyonundan Victor Bychkov - Alina Atamanchuk çifti aldı. Üçüncülük Slovenya'dan Jure Bergant - Ana Mesec çiftine gitti.

Küçükler Standart II Kategorisi'nde birinciliği İngiliz Glenn Richard Boyce - Kayleigh Andrews çifti alırken, ikinciliği Azerbeycan'dan Raul Isgandarov - Kristina Golubkina, üçüncülüğü ise Türkiye'den Eren Özyiğit -Serenay Büyükkapucu  çifti aldı.

Büyükler Standart Kategorisi'nde, Estonya'dan Indrek Kasak - Kristine Kristi Kasak birinci, Karadağ'dan Andrey Ivanov - Anna Ivanova ikinci ve Almanya'dan Michael Haul - Larissa Haul çifti üçüncü oldu.

Küçükler Senior II Ketegorisi'nde Rusya'dan Egor Perepelitsyn-Uliana Zhukova  çifti birinciliği,  Eren Özyiğit-Serenay Büyükkapucu çifti ikinciliği,  üçüncülüğü ise Bulgaristan'dan Nikola Iliev-Radina Bakardjie çifti aldı.

Juvenile Standart Kategorisi'nde birinciliği Türkiye'den Samet Cantürk-Mine Irmak Selek çifti, ikinciliği Utku Övünç Ünlü-Nehir Polat çifti, üçüncülüğü ise Remzi Arda Taşdemir-Yağmur Başer çifti aldı.

Dünya Dans Sporları Federasyonu'nun öncülüğünde Gloria Sports Arena'da düzenlenen yarışmaya dünyanın birçok ülkesinden hakemler, antrenörler ve sporcular katıldı. Türkiye'ye ilk defa Gloria World Open için WDSF'ın Başkanı Carlos Freitag onur konağı olarak, WDSF Sports Director'u Marco Sietas ise başhakem olarak, WDSF Education Director'u Natasa Ambroz'un ise hakem olarak katılımıyla beraber aynı zamanda birbirinden değerli 18 farklı ülkeden 20 hakem katıldı.

 

"Antalya Belek'i Dünya'nın dans merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz"

Özaltın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın gerçekleşen basın toplantısında, 18 yıl önce Antalya Belek'te başlattıkları turizm yatırımlarını büyüterek emin adımlarla yollarına devam ettiklerini belirtti. Ürün yelpazelerini golf yatırımlarından sonra sırasıyla sağlık, spa, thalasso ve futbol turizmi ile genişlettiklerini belirten Özaltın, Dünya Dans Sporları Federasyonu ve Türkiye Dans Sporları Federasyonu ortak çalışması olan dünyanın en prestijli dans yarışmasına ev sahipliği yaptıkları Gloria Sports Arena hakkında konuştu:"2015 yılının başında dünyada barış ve sağlık kaynağı olarak gösterilen spor turizmi yatırımlarına bir yenisi olan Gloria Sports Arena'yı ekledik. Özellikle şunu belirtmek isterim ki; 50 milyon dolarlık yatırım ile hayata geçirdiğimiz Gloria Sports Arena ile Türkiye´nin bir spor merkezi olarak dünyada anılmasına ve sporcularımızın dünya çapında başarılar kazanmasına zemin sağlamayı hedefliyoruz. Bu gururu şimdi de Dünya Dans Sporları Federasyonu ve Türkiye Dans Sporları Federasyonunun ortak çalışması ile dünyanın en prestijli dans yarışmasına ev sahipliği yapmaktan ve bu vesile ile siz değerli dostlarla bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyorum."

 

Ayrıca Gloria World Open'ı da her yıl gerçekleştirerek, Antalya Belek'i de dünyanın dans merkezi haline getirmek istediklerini dile getirdi.

Türkiye Dans Federasyonu Başkanı Tolgahan Çingitaş da yaptığı konuşmasında böyle önemli bir tesisi Antalya'ya kazandırdığı ve böyle bir organizasyona eve sahipliği yaptığı için Özaltın Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın'a teşekkür etti.

Dünya Dans Federasyonu Başkanı Carlos Freitag ise, Gloria World Open'a, Türkiye'de böylesine muhteşem bir tesiste yapma fırsatının sağlanmasından dolayı teşekkürlerini ileterek, Nuri Özaltın'ın Antalya Belek'i dans merkezi halin getirmek istemelerini de memnuniyetle karşıladı.

Dünya çapında geçekleşen yarışmalar, her yıl ayrıca Almanya, Japonya, Çin ve Hong Kong'ta da düzenleniyor. Türkiye'nin ilk ve çok kapsamlı spor kompleksi olan Gloria Sports Arena'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen, önemli spor etkinliklerinden biri olarak kabul edilen ve sonraki yıllarda da devam edecek Gloria World Open, yarışmacılar için en yüksek puan alabilecekleri bir parkur olarak dünyanın en saygın ve prestijli yarışmalarından biri olarak gösteriliyor.


Editör: Haber Merkezi