Antalya -Havalimanı-Aksu-EXPO hattına uzanacak olan tramvay hattı için Serik hala geç kalmış değil. Serik kamuoyu seçim öncesi tramvay durağı bekliyor.

Yaklaşık 200 trilyonluk bir proje olan ve Serik sınırına kadar gelecek; hatta Serik'e de uzanması gündemde olabilecek, Antalya -Havalimanı-EXPO raylı sistem referandum ile ilgili olarak daha önce de yazılar yazmış haberler yapmıştık. Serik'te vatandaşlar raylı sistem hattının Aksu İlçesi'ni geçerek EXPO 2016 alanına kadar gelmesi projesi ile birlikte heyecanlanmış ve bu hattın Serik'e de uzanması gerektiğini belirtmişlerdi. EXPO 2016'nın açılacağı tarih olan Nisan 2016'ya az bir süre kalmasına rağmen tramvayın Serik'e gelmesi ile ilgili siyasilerden henüz bir ses çıkmadı.

Antalya için yapılacak en büyük yatırımlardan biri olduğu belirtilen Antalya Meydan-Havalimanı-EXPO raylı sistem hattının ilçemize gelmesi ile ilgili siyasi partilerin Milletvekili Adayları, Antalya İl Başkanları ya da İlçe Başkanları şimdiye kadar bir yorumda bulunmadılar. Ya da basına bir açıklama yapmadılar veya bizlerin gözünden kaçtı. Ancak açıklama yapılmış olsa dahi bu hafta siyasilerin bu konuda yine bir açıklama yapmaları kamuoyu tarafından bekleniyor. EXPO'ya kadar gelecek olan ve Serik'e de uzanması muhtemelen olan bu yatırım Serik dışında Manavgat ve Alanya'yı bile dolaylı ilgilendiriyor.

Kamuoyunda bu raylı ulaşım projesinin Serik'e de uzanması için siyasileri STK'ların talepte bulunmaları ve seçim öncesi bunun sözünü Serik adına almaları Serik kamuoyu tarafından beklenen bir gerçek.


 

Editör: Haber Merkezi