ANTALYA'da, seyahat acentaları ile tedarikçiler, 5-6 Şubat tarihlerinde düzenlenecek Seyahat Acentaları ve Tedarikçileri Fuarı'nda (SATEF) bir araya gelecek.

 Fuarın tanıtımına ilişkin Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde toplantı düzenlendi. Toplantıya Agoras Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dükkancı, Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği (SAYD) Başkanı Sefa Altınay, Antalya Rehberler Odası (ARO) Başkanı Mehmet Ulusoy, TÜRSAB Antalya Bölgesel Başkanı Mustafa Egemen, Spor Turizm Birliği (STB) Başkanı Ferit Turgut katıldı. Fuarda 60'a yakın katılımcı firma olacağı açıklandı.

 Her yıl şubat-mart aylarında seyahat acentalarıyla tedarikçilerin yıllık iş anlaşmaları yaptığını belirten Mehmet Dükkancı, tedarikçilerin bu mevsimde acenta acenta dolaşarak kendi ürünlerini ve hizmetlerini tanıttığı ve yıllık anlaşmalar yapmaya çalıştıklarını söyledi. Acentalarınsa var olan tedarikçilerle anlaştığı, farklı konularda da yeni tedarikçilerle görüştüğünden bahseden Dükkancı, "Gelen misafir, turistlere sunabilecekleri hizmetleri çeşitlendirmeye çalışmaktadır. Fiyat ve kalite pazarlığı yapıldıktan sonra, en önemlisi yıllık anlaşmalarını yapmaktadırlar. Tam bu ihtiyaca cevap vermek için Agoras Fuarcılık olarak, SATEF'i SAYD ile işbirliği içinde 5-6 Şubat tarihlerinde Antalya Cam Piramit'te düzenliyoruz" dedi.

 Seyahat acentaları ve hizmet sağlayıcılarını bir araya getirip karşılıklı görüşmeler neticesinde anlaşmaların yapıldığı bir platform oluşacağını anlatan Dükkancı, kısa zamanda daha çok tedarikçi, daha çok acentayla buluşabilmek amacıyla düzenlenen bir fuar olarak ortak buluşma ihtiyacına cevap verileceğini kaydetti.

 Seyahat acentalarının bugüne kadar hiç böyle bir girişimi olmadığı belirten STB Başkanı Ferit Turgut, deniz-kum-güneş turizmi dışında spor ve diğer alternatif turizm olanakları açısından bugüne kadar ciddi adımlar atıldığını ve bu fuarla ürünlerin yurtdışına pazarlanması, farklı pazarların oluşması, kaybedilenlerin yerine koyabilecek ve geliştirilebilecek olanaklar sunulacağını dile getirdi.

 SATEF'in 'neyin eksikliğini hissediyoruz' sorusu üzerinden yapılan beyin fırtınasıyla ortaya çıktığını dile getiren SAYD Başkanı Sefa Altınay, Antalya'da 700'ün üzerinde seyahat acentasının faaliyet gösterdiğini ve SATEF'in hizmet sağlayıcılarla acentalar arasındaki işbirliği ve ürün geliştirme açısından çok önemli bir adım olduğunu dile getirdi. Anadolu'da özellikle hijyen ve mutfak konularında önemli sıkıntılarla karşılaştıklarını ifade eden Altınay, Antalya'daki hizmet kalitesi ve hijyen şartlarının Anadolu'da da sağlanması gerektiğini söyledi.

 Türkiye'deki iki büyük turizm fuarı dışında bu fuarın turizmin biraz daha profesyonelleşmesi açısından önemli olduğunu söyleyen ARO Başkanı Mehmet Ulusoy, Anadolu'daki tedarikçilerin turizmin bakış açısını belli bir noktaya getireceğini söyledi. Anadolu turlarında özellikle hijyenik konularda büyük sorunlarla karşılaştıklarını belirten Ulusoy, "Bunu turistlere anlatmakta çok zorlanıyoruz. İnşallah bu fuar sayesinde bu konuda gelişmeler olacak" dedi.

Editör: Haber Merkezi