ANTALYA İş Kadınları Derneği (ANTİKAD) tarafından her yıl geleneksel olarak verilen 'Yılın Girişimci İş Kadını, Yılın Akademisyeni, Girişimcilik Onursal Ödülü ve Yılın Annesi' ödülleri sahiplerini buldu. Gecenin en anlamlı ödüllerinden birisi olan 'Yılın Annesi' ödülü Çocuk Evleri Sitesi'nde büyüyen engelli 6 yaşındaki E.A.'yı koruyucu aile olarak yanına alan 2 çocuk annesi 54 yaşındaki Sibel Hıdır'a verildi.

Akra Barut Otel'de düzenlenen gala yemeğinde, ödül alan isimlere plaketleri verildi. Dernek yönetiminin eksiksiz katıldığı gecede, iş kadınlarının yanı sıra Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da yer aldı. Açılış kokteyli ile başlayan ödül gecesi akşam yemeğiyle devam etti. Şık giyimleriyle dikkat çeken iş kadınları, ödül alan davetlilerle bol bol sohbet etti.

Dernek düllerinin gelenekselleştiğini, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında yapıldığını söyleyen ANTİKAD Başkanı Leman Sedef Tuna, konuşmasında kadınların iş hayatındaki önemine ve ANTİKAD tarafından hazırlanan 'Anne Beni Fark Et' projesine değindi.

Tuna, "Çalışan kadın güçlü aile yapısının oluşmasında toplumun ilerlemesinde ve Türkiye'nin gelişmesinde önemli rol oynayacaktır. Kadına değer vermek en büyük yatırım olacaktır. Ne yazık ki ülkemizde birçok kadın fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalmaktadır. Eğitimle bu şiddetin önleneceğine inanıyoruz" dedi.

Ödül törenine katılamayan Mediasa Yayımcılık A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda Demsa A.Ş Yönetim Kurulu Başkan vekili Demet Sabancı Çetindoğan adına plaketini Nurdan Öztürk alırken, 'Yılın Akademisyeni Ödülü'ne layık görülen Sabancı Üniversitesi'nden Prof. Dr. Aytül Erçil, girişimcilik alanındaki çalışmalarını anlatan slayt gösterisiyle yaşadıklarını davetlilerle paylaştı.

'Girişimcilik Onursal Ödülü'nün sahibi olan merhum Ziya Boyacıgiller'in hayat arkadaşı eşi Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nakiye Avdan Boyacıgiller, eşini fotoğraflarla anlattı. Özel olarak hazırlanan sinevizyon gösterisiyle Boyacıgiller'in iş hayatından, aile hayatına, sosyal yaşamından gündelik alışkanlıklarına kadar birçok ayrıntıyı anlatan Prof. Dr. Nakiye Avdan Boyacıgiller ayakta alkışlandı.

Gecenin son ödülü ise 2 çocuk büyüten ve ardından Çocuk Evleri Sitesi'nde büyüyen engelli 6 yaşındaki E.A.'yı koruyucu aile olarak yanına alan Sibel Hıdır'a verildi. ANTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Leman Sedef Tuna tarafından plaketi verilen Hıdır, E.A ile buluşma hikayesini anlattı. Hıdır, "Ben zengin bir insan değilim. Fakat o çocuklar para zenginliğinden daha çok, sevgi zenginliği arıyorlar. İmkanı olan herkes bir çocuk alıp büyütmeli" dedi.

Gece duygusal anların yaşanmasının ardından sona erdi.

 

Editör: Haber Merkezi