Çandır-Yeşilvadi grup yolunun son halkası olan Çandır-D400 bağlantı yolu son aşaması olan asfaltlama yapılarak tamamlandı.

Serik'in Çandır bölgesinde birçok mahallenin ortak kullandığı Çandır-Yeşilvadi grup yolunun son halkası da asfaltlandı. Grup yolunun son halkası olan ve Çandır'ı D400'e bağlayan 3,5 kilometrelik yolda önce altyapı çalışmaları yapıldı daha sonra satıh ise sıcak asfalt ile kaplandı. Bu çalışma öncesinde ise Çandır-Yeşilvadi grup yolunda toplam 50 kilometrelik yolun baştan sona yenilemek amacıyla çalışmalar yapılmıştı. Altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla öncelikle grup yolu üzerindeki eski asfalt freze makinası ile kazıldı ve yolun tamamı yaklaşık 1 metre sert dolgu malzemesi ile dolduruldu. Yol, özel üretilen filler malzemesi ile sıkıştırıldı ve plent miks temel çalışması yapıldı. Ayrıca yolun her iki tarafında da akarsu bulunması nedeniyle alt yapı çalışmaları esnasında 250 adet binlik büz kullanıldığı belirtildi. Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, Büyükşehir Belediyesi Serik Koordinatörü Ramazan Etli ile birlikte sıcak asfalt çalışmalarını inceledi.

Daha önceki çalışmada toplam 50 kilometre uzunluğundaki Çandır-Alacami-Gökçepınar-Etler-Demirciler- Yeşil Vadi grup yolunu satih kaplama asfalt ile kaplandığı belirtilerek; şimdi de Çandır'ı Antalya-Serik karayoluna bağlayan kısmın sıcak asfaltla kaplanmasıyla grup yolunun baştan sona yenilenmiş olduğu bildirildi.

Son olarak trafik uyarı çizgileri çizilen yolda, Antalya Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir çalışmalarını yerinde inceledi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi