Serik Belediyesi tarafından Cuma Pazarının eski yerine taşınması konulu istişare toplantısı düzenlendi.

Belediye Başkanlığında yapılan toplantıya Serik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Cesur, Serik Pazarcılar Odası Başkanı Erdal Çam, Serik Belediyesi Zabıta Müdürü Benan Durmaz, Serik Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Bayar Savran, Serik ve Çevresi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Gülaydın, Yeni Mahalle Muhtarı Recep Savaş, Kökez Mahallesi Muhtarı Hüseyin Demir, gazeteciler ve Serik Belediyesi Başdanışmanı Hümmet Mert katıldı.

 

Serik Belediyesi Başdanışmanı Hümmet Mert, pazarcı esnafının bir kısmının eski yerlerine konuşlanmak istediğini, bir kısmının da kura çekilmesi tarafı olduğunu hatırlatarak, öncelikle bu seçeneği pazarcı esnafı arasında imza toplayarak belirleyeceklerini söyledi. Kura ya da eski yerine yerleşme konusu çoğunluk çıkan sonuca göre karar verilecek. Manav ile tuhafiyeciden oluşan yaklaşık 300 esnaf olduğu belirtilirken, önemli sorunlardan birisi olan sabit ya da seyyar tuvalet yapılması konuşuldu. Bu öneride turist ile vatandaşlarında yararlanacağı en az 4 kabinli sabit bir tuvalet yapılması ile ayrı noktalara iki adet seyyar tuvalet konuşlandırılması kararlaştırıldı. Ayrıca Pazar yerindeki camiinin tuvaleti de düzenlenerek hizmete sunulacak.

 

Pazar yerinin en çok düşündüren sorunların başında trafik sıkıntısı yaşanacağı belirtildi. Pazarın esnafa yeterli olduğunu ifade eden Serik Belediyesi Başdanışmanı Hümmet Mert, 10 kişilik Trafik Zabıtası ekibinin kurulduğunu, ayrıca İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik ekiplerinden de destek alınarak pazarın kurulacağı bir gün önce Perşembe ve Cuma günleri trafiğin düzenleyeceğini söyledi. İstişare toplantısında yine Pazar yerine yapılan bina gündeme geldi.

 

Başdanışman Mert, mevcut pazarcı esnafının yerleştirilmesinin ardından, yerini devreden ya da satan esnafın, yer talebinin de daha sonra müsait yerlerden verilebileceğini de sözlerine ekledi. Gazetecilerin, köyden gelen üreticilere yer ayrılıp ayrılmadığı sorunu da cevaplayan Mert, köylülere de yer ayrıldığını söyledi. Yine pazarda yer tartışmaları yaşanabileceği ve üst düzey yöneticilerin aracılıyla yer talebi olacağı kuşkuları sorulan Başdanışman Mert, kaksız yere kurallara uymaksızın kayırma, kimseye arka çıkma olmayacağı mesajını vererek, ''Pazar yeri konusunda bana yetki verildi. Bakan da arasa kimseye iltimas yok'' dedi.



 

Editör: Haber Merkezi