DEMRE'de oturan 96 yaşındaki Süleyman Dede, çok iyi top oynadığını belirterek, "Yaşım yüz, Menderes Başkan gelsin benimle top oynasın" diye meydan okudu.

Demre'nin en uzak mahallesi Çağman'da yaşayan 8 çocuk babası ve 25 torun sahibi Süleyman Dede, yaptıklarıyla görenleri hayrete düşürüyor. Odunları tek hamlede baltayla kesen, kuyudan su çeken, hatta profesyonel futbolcular gibi top oynayabilen Süleyman Dede, gençlere taş çıkartıyor. Sağlığını yoğurt, bal, kavurma ve stresten uzak durmaya borçlu olduğunu söyleyen ihtiyar delikanlı, gençlere de öğütte bulundu.

 

"BAL, YOĞURT VE KAVURMA YESİNLER"

Uzun ve sağlıklı yaşamda stressiz bir aile yaşamının büyük önem taşıdığını vurgulayan Süleyman Dede, beslenme konusunda da gençlere öğütler verdi. Sağlığını yoğurt, bal, kavurmaya borçlu olduğunu söyleyen Dede, "Bizim tarihimiz, eski tarih gibi değil. Şimdi yeni nesil parladı. Gelişe göre gidiş var. Gençlere tavsiyem, bal yesinler, yoğurt yesinler, kavurma yesinler. Kavurmanın içine balı katsınlar. Stresten de uzak durulması gerekiyor. Huzurlu aile ortamı yaşatır adamı" diye konuştu.

 

KÖYÜN GENÇLERİYLE TOP OYNUYOR

Ne kadar zinde olduğunu odun kırarak, kuyudan su çekerek gösteren Süleyman Dede, aynı zamanda sağlam bir futbol tutkunu olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi formasıyla hünerlerini sergileyen Dede, birbirinden güzel estetik hareketleriyle gençlere taş çıkarıyor. Köyün gençleriyle devamlı futbol oynadığını söyleyen yaşlı adam, kendisine rakip bulamamaktan dert yakınıyor.

 

FUTBOLDA BAŞKAN TÜREL'E MEYDAN OKUDU

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'le top oynamak istediğini söyleyen Süleyman Dede, "Köyün gençleriyle top oynuyorum, kendimi genç hissediyorum. Yaşım yüz, Menderes Başkan gelsin benimle top oynasın, bu formayı da benden alsın" diyerek meydan okudu. Yaşadığı köyün yüzlerce yıl sonra suya kavuştuğunu ve bu yüzden de Başkan Türel'i çok sevdiğini söyleyen Dede, köyüne yapılan hizmetler dolayı teşekkür etmek için Menderes Türel'e meydan okuduğunu sözlerine ekledi.


Editör: Haber Merkezi