ANTALYA'da yuvalarından düşen 5 ebabil kuşu yavrusu ile 2 şahin yavrusu, Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'ne götürüldü. Hayvanat bahçesi veterineri Aygül Arsu, kuşları doğaya hazırlamak için çalıştıklarını söyledi.

Ebabil kuşlarının etcil kuşlar olduğunu, kelebek, sinek ve böcekleri yiyerek beslendiğini vurgulayan Arsu, "Bu kuşlar görüntü olarak ürkütücü olabilir, fakat insanlara zarar vermez. Şehir ortamında da çok sayıda ebabil kuşu var. Uçuşları kırlangıçları andırır. Genellikle yüksek yerlerde asılı şekilde dururlar. Kimileri yarasaya da benzetir" dedi. 5 yavrunun beslenmesini sağladıklarını sözlerine ekleyen Arsu, "Biri biraz önce uçarak doğadaki yerini aldı. Geride kalan 4'ünün de birkaç gün içinde uçmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Yavru ebabillerin yanı sıra köylüler tarafından 2 şahin yavrusunun kendilerine getirildiğini kaydeden Arsu, "Yavrular henüz çok küçük. Elle besliyoruz. Büyüdüklerinde doğaya salınacaklar. Doğayla buluşmadan önce vahşi yaşama ayak uydurabilmeleri için birtakım alıştırmalar yapacaklar" dedi.

Yavru kuşların beslenme zincirinin etsel oluşundan dolayı tavuk parçaları ile beslediklerini sözlerine ekleyen Arsu, "Canlı yem kullanılmıyor. Kendimiz küçük tavuk parçalarını gagalarına tutuşturuyoruz. Onlar da bunu yutarak sindiriyor" diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi