ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Ekonomi Bakanlığı'nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) desteği kapsamında ATSO Gıda Kümesi'nde yer alan firmaların, 26-28 Haziran tarihleri arasında, ABD'nin New York kentinde düzenlenecek Summer Fancy Food Show'a katılacaklarını bildirdi.

 ATSO Başkanı Davut Çetin, Gıda Kümesi Projesi'nde yer alan 9 Antalya firmasının, ABD'nin gıda sektöründe önemli fuarlarından 62'nci New York Summer Fancy Food Show'a katılarak 50 ülkeden 25 bin sektör profesyoneli ile işbirliği imkânlarını değerlendireceklerini söyledi. Başkan Çetin, sözlerini şöyle sürdürdü:  "Fuar ABD'deki gıda sektörünün buluşma noktası durumunda. Firmalarımız, ABD başta olmak üzere 50 ülkeden 25 bin sektör profesyoneli ile işbirliği imkânlarını değerlendirecek. ATSO Gıda Kümesi olarak uzak pazarlardaki fırsatları da değerlendirmek istiyoruz. 322 milyon nüfuslu ABD Antalyalı firmalar için önemli bir pazar konumunda. Firmalarımızın güçlü bağlantılar ile geri dönmelerini umut ediyorum."

 

 ATSO GIDA KÜMESİ'NE ÖZEL STANT

 UR-GE projeleri kapsamında Ekonomi Bakanlığı'nın da desteği ile üyelerini kümelenme mantığı ile bir araya getirerek uluslararası pazarlara açtıklarını kaydeden Başkan Çetin, "ATSO Gıda Kümesi'nde Antalya'da şekerli gıdalar, kuruyemiş, baharat, süt ve süt ürünleri, hindi, işlenmiş et, bakliyat, şeker, mantar, meyve suyu, gıda soğutma sistemleri ve frigorifik soğutma alanında faaliyet gösteren toplam 12 firmamız yer alıyor. Firmalarımız, ATSO Gıda Kümesi çatısı altında Summer Fancy Food Show'a 18 metrekarelik bir stantla katılım sağlayacak" dedi.

 Başkan Çetin, ATSO Gıda Kümesi'nin ABD-New York ziyaretine Yönetim Kurulu Üyesi Erol Erkan'ın liderlik edeceğini ifade ederek, Gıda Kümesi'nin ABD'den sonra farklı coğrafyalardaki pazar ziyaretlerine de devam edeceğini sözlerine ekledi.

 

Editör: Haber Merkezi