Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Antalya'da, klimacılar gelen yoğun talebi karşılamakta güçlük çekiyor.

Türkiye'nin ünlü turizm kenti Antalya, sıcak havayla mücadele ediyor. Hava sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıktığı, güneş altındaki termometrelerin 56 dereceye kadar çıktığı kentte, aşırı sıcaklarla klima satışlarında adeta "patlama" yaşandı.

Yüzüncü Yıl Caddesi'nde bir klima markasının bayiliğini yapan Hakan Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havaların bir anda ısınmasıyla klima satışlarının da hızla arttığını bildirdi.

Günde 12-13 klima satışı yaptıklarını belirten Atalay, "Vatandaşların klima talebine cevap vermekte güçlük çekiyoruz. Depolarımız boşaldı. Hatta iş yerimizdeki teşhir ürünlerini bile satmak zorunda kaldık. Teknik servis elemanlarımız klima montajı yapmaya yetişemiyorlar. Bir hafta 10 gün sonraya randevu veriyoruz. Elemanlarımız gece yarısına kadar çalışmak zorunda kalıyorlar." dedi.

Atalay, sıcak havalarla klima satışlarındaki yoğunluğun 2 ay kadar daha sürmesini beklediklerini ifade etti.

 

  "Talep Fazlalığı Nedeniyle Kitlendik'"

Bir başka klima servisi sahibi Yıldıray Dayanır da klima satışlarına ve montaj işlerine yetişemediklerine dikkati çekti. En erken bir hafta sonrasına gün vermek zorunda kaldıklarını aktaran Dayanır, "Sadece biz değil, Antalya'daki klimacıların neredeyse tamamı aynı yoğunlukta çalışıyor. Talep fazlalığı nedeniyle adeta 'kilitlendik' diyebiliriz." diye konuştu.

Aşırı sıcaklar nedeniyle personellerinin sağlıklı koşullarda çalışamadığına işaret eden Dayanır, işlerinin sıkışmasının bu durumunda etkili olduğunu vurguladı.

 

Dayanır, "Teknik servisteki arkadaşlarımız gece geç saatlere kadar çalışmak zorunda kalıyor. Ayrıca merkezlerimiz de bu talep patlaması nedeniyle sıkıntı yaşıyor. Siparişinin verdiğimiz ürünlerden bazıları gecikmeli 1-2 gün gecikmeli olarak geliyor." dedi.

Klima almak için bayiye gelen Ahmet Demir isimli vatandaş ise sıcak havanın aniden bastırmasıyla yeni bir klimaya ihtiyaç duyduklarını bildirdi. Oturma odalarındaki klimanın aşırı sıcak nedeniyle yeterli olmadığını belirten Demir, "Daha güçlü bir klima almaya karar verdim. Ancak servisteki arkadaşlar satın aldığım klimayı ancak bir hafta sonra takabileceklerini söylediler. Birkaç servise daha sordum onlar da bir haftadan önce montaj yapamayacaklarını belirtti. Mecburen bir hafta daha eski klimamız ile idare etmeye çalışacağız." ifadesini kullandı.

Bu arada sıcak hava nedeniyle özellikle öğle saatlerinde vatandaşların mecbur kalmadıkça dışarı çıkmadıkları, klimaların da sürekli çalıştığı gözlendi.

Meteoroloji yetkilileri, 2 gün daha aşırı sıcak havanın etkili olmasının beklendiği Antalya'da, hafta başından itibaren sıcaklıklarda düşüş yaşanacağının tahmin edildiğini kaydetti.AA

Editör: Haber Merkezi