Kozan; ''FETÖ terör örgütü mensuplarına dur diyen Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyan Halk, demir bir yumruk gibi ihanet şebekesinin tepesine inmiş, karanlık odalarda yaptıkları hesapları boşa çıkarmıştır.''

Ak Parti Serik İlçe Başkanı Hasan Kozan hainlerin 15 Temmuz gecesi kalkıştıkları darbe girişimi ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. Başkan Kozan açıklamalarında şunları söyledi; ''15 Temmuz Cuma gecesi tarihimize kara bir leke, milli irademizin de kalbine ateş düşürülmüştür. Savaşta dahi zarar görmeyen TBMM binasın yerle bir edilmesi, milli iradenin ipotek altına alınmaya çalışılması ile demokrasi kesintiye uğratılmak istenmiş, karşılarına çıkarak siper olan vatansever halkımıza göz kırpmadan kurşun sıkarak, bombalar atarak, başta silahlı kuvvetlerimizin, milletimizin, devletimizin onuru ve haysiyeti ayaklar altına alınmak istenmiştir.

''Hedefleri Bellidir: Kaos, İç Savaş ve İşgal''

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içerisinde ucu dışarıda hastalıklı bir yapı olan Asker üniforması altına saklanmış bu eli kanlı FETÖ terör örgütü mensupları; ekmeğini yediği, suyunu içtiği bu aziz topraklarda ülkesine ve milletine en büyük hainliği yapmış, kandırdıkları masum askerlerimiz eliyle kardeşi kardeşe kırdırmışlardır. Emellerine ulaşabilmek için, gözünü kin, nefret ve kan bürümüş hainler hedef gözetmeksizin birçok noktaya saldırmışlar, iradesine sahip çıkmaya çalışan halkımıza kurşun yağdırmışlar, kahraman Türk Polisimizi ve sağduyulu askerimizi şehit etmekten geri durmamışlardır. Türkiye'yi iç kargaşa-savaş yoluyla, Mısır gibi, Libya gibi, Irak gibi, Suriye gibi işgal ettirmeyi amaçlamışlardır. Uzantıları içeride kökleri dışarıda bulunan aklını, beynini kiraya veren hain FETÖ terör örgütü mensuplarına dur diyen Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyan Halk, demir bir yumruk gibi ihanet şebekesinin tepesine inmiş, karanlık odalarda yaptıkları hesapları boşa çıkarmıştır. Vatana ihanet suçunu tereddütsüz işlemişlerdir. Maalesef bu terör eylemlerinde; 62 polis ,  173 sivil vatandaşımız ve 5 asker toplam 240 şehit verdik.''

''Asil milletimiz Dünya'da emsalsiz bir destan yazmıştır''

Bölgesinde ve dünyada ilham kaynağı, umut ışığı olan Türkiye'mizin önlenemez yükselişini hazmedemeyenlerin, aklını kiraya veren modern haşhaşilerin, hain FETÖ terör örgütü üyelerinin ve arkasında bulunan şimdi timsah gözyaşları döken içerideki ve dışarıdaki güçlerin hesaplarını, inancını hiçbir zaman yitirmeyen necip asil Türk Milleti bozmuştur.

Başarısızlığa uğrayan vatana ihanet eden bu örgüt silahlı kuvvetlerimizin içerisinde olduğu gibi tüm kurum ve kuruluşlarımızın içerisinden temizlenecek ve güçlü bir Türkiye olma yolunda 2023'e ve sonsuza dek emin adımlarla, asıl sahiplerinin ellerinde yükselerek devam edecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.

Yüce Türk milleti hükümetine, devletine, anayasal kurum ve kuruluşlarına sahip çıkmıştır. Cumhurbaşkanımız görevinin başındadır. Başbakanımız görevinin başındadır. Polisimiz ve sağduyulu askerimiz görevlerinin başındadır. Türkiye bir hukuk devletidir. Yargı kurumlarımız gerekeni yapacaktır. Milletimiz bu ihaneti görmüş ve prim vermemiştir. Devletimiz güçlüdür ve bu ihaneti hainlerin yanına bırakmayacaktır.

Beceriksizce giriştikleri ancak başarmadıkları darbe teşebbüsünün faturası utanılmasa Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti Hükümetimize kesilmeye çalışılmaktadır. Allah akı ve fikir versin diyoruz.

Kökleri dışarıda uzantıları içeride olan bu hain FETÖ'cü terör örgütü üyeleri ve sempatizanları kanına girdikleri günahsız asil Türk halkının, Türk Polisi'nin ve emre itaat etmediği gerekçesi ile hunharca şehit edilen Türk askerimizin ve hayatlarını kaybeden demokrasi şehitlerimizin katilleridirler.''

''Şükürler Olsun, Allah Razı Olsun''          

''Bu destanı yazanları saygıyla selamlıyoruz. Bu destanı yazanları alnından, ayaklarının altından öpüyoruz. Bu destanı yazan halkımızı, polisimizi, duyarlı askerimizi ve yüreği vatan sevgisiyle atan darbe karşıtı vatanseverlerin önünde saygıyla eğiliyoruz. Allah onlardan ve bu uğurda ülkemiz genelinde mücadele verenlerden razı olsun. Başta görevlerini hayatları pahasına canla başla yerine getiren, devletine, demokrasisine, birlik ve beraberliğine sahip çıkan Türk Polisimizi, aklı selim bir biçimde hareket ederek başkaldırı girişimine, darbe girişimine destek vermeyen, dur diyen, silahlı kuvvetlerimizin değerli mensuplarını ve kendisini, yüreğini canını ortaya koyan, demokrasimiz için tankların önüne atılan, iradesini çiğnetmeyen, meydanları hınca hınç dolduran yüreği devleti için, vatanı için, bayrağı için atan, yüce Türk Milletimize vakur duruşu ve kararlılığından dolayı teşekkür ediyor saygılarımızı sunuyoruz. Allah onlardan ve sizlerden razı olsun. Hayatlarını kaybeden şehitlerimize Cenab-ı Allah tan rahmet, yaralananlara acil şifalar, yakınlarına sabrı cemil diliyoruz.

Bizler hayıflanmadan, üzerimize düşeni yapmanın huzur ve gönül rahatlığı içerisinde hayatımıza devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Hükümetimiz görevinin başındadır, Türkiye bir hukuk devletidir, kurum ve kuruluşlar çalışmakta ve görevliler görevlerinin başındadır. Endişeye mahal yoktur. Birlik ve beraberlik kazanmıştır.

İhanetin ortaya çıktığı cuma gecesinden itibaren, bu hain girişimi lanetleyen, kınayan, halkımızın yanında olan Siyasi Partilerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza çok teşekkür ediyoruz.

İlçemiz de demokrasiye sahip çıkmıştır ve bütün Türkiye'de olduğu gibi Serik de demokrasiye, bayrağına sahip çıktığını bir kez daha göstermiş bulunmaktadır. Burada parti gözetmeden demokrasiye sahip çıkan bütün Serikli vatandaşlarımıza,  bir kez daha teşekkür ediyorum. Allah bu Aziz millete, bir daha sonsuza dek böyle günleri yaşatmasın.''

Haber: Osman Türkçe                               

 

 

Editör: Haber Merkezi