AKDENİZ Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğretim görevlisi aynı zamanda AKUT Antalya Birim Sorumlusu Yılmaz Sevgül, oğulları Yiğit ve Yağız'ı doğa sever olarak yetiştiriyor.

 Son olarak 2 oğluyla alpin yürüyüş faaliyeti yapan Sevgül, 2366 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı ile 2305 metre yükseklikteki Göcük Tepe arasında sırt yürüyüş faaliyeti gerçekleştirdi. Zorlu 4 kilometrelik parkuru iki oğlu ile birlikte geçen Yılmaz Sevgül, zirveleri fethettiklerini kaydetti. 2 oğlu ile fırsat buldukça etkinlik yaptığını vurgulayan Sevgül, "Baba ve oğulları arasındaki ilişkinin önemine her daim dikkat çekmek istiyorum. Erkek çocuk babayı örnek alır, onun izinden gider. Ben hem Yiğit hem Yağız için iyi bir örnek olmak istiyorum. Onlarla birlikte doğada yaşamak, sarp dağlara tırmanmak beni de olumlu yönde motive ediyor" dedi.

 Babası gibi iyi bir dağcı olmak istediğini her fırsatta söyleyen Yiğit Sevgül, küçük kardeşi Yağız'ı da kendisi gibi yetiştirmeye çalışıyor. Babasından öğrendiklerini küçük kardeşine aktaran Yiğit, Erzurum'da buz zirvesine tırmanması ile basının dikkatini çekmişti. Babası Yılmaz Sevgül tarafından yetiştirilen Yiğit, Kızlar Sivrisi adlı dağa tırmanmasıyla da biliniyor.

Editör: Haber Merkezi