ANTALYA'da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında şu ana kadar 1253 kamu personeli açığa alındı, 78 kişi de tutuklandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içinden bir grup askerin girişimiyle 15 Temmuz Cuma gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY üyelerine yönelik soruşturma, Antalya'da da devam ediyor. Soruşturma kapsamında şu ana kadar örgütle bağlantısı olduğu iddia edilen 1253 kamu personeli açığa alındı. Yine soruşturma kapsamında 78 kişi tutuklandı.

 

ÖRGÜT BAĞLANTILI İSİMLER BELİRLENECEK

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, kentteki kamu kurum ve kuruluşlarının müdürler ve yöneticileriyle dün akşam düzenlediği toplantıda bir araya geldi. Vali Karaloğlu, müdür ve yöneticilere kurumlarında örgütle bağlantısı olan personelin bildirilmesi talimatını verdi. FETÖ/PDY ile ilişkisi olduğu belirlenen personelin isimleri dosya halinde Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk başkanlığındaki Olağanüstü Hal Bürosu'na teslim edilecek. Emniyet birimlerinin yapacağı tahkikat sonunda örgütle bağlantısı kesinleşen görevliler önce açığa alınacak, ardından adliyeye sevk edilecek.

 

DARBE DOLANDIRICISI UYARISI

Antalya Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları darbe dolandırıcıları konusunda uyardı. Emniyet müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:"Bu durumu fırsata çevirmeye çalışan, iletişim yoluyla dolandırıcılık suçu şüphelilerinin vatandaşlarımızı telefon ile arayarak kendisini polis, asker, savcı gibi tanıtarak, 'Darbe mensupları ve terör örgütü üyeleri tarafından adınıza hat çıkarıldı', 'Adınız darbeye karıştı' ve 'Adınız darbe listesinde' gibi konuşmalar yaptıkları, devamında da operasyon yapılacağını beyan ederek vatandaşlarımızdan para ve altın talebinde bulundukları yönünde emniyet birimlerimize ihbarlar ve suç mağdurlarının müracaatları gelmektedir. Vatandaşlarımızın bu tür dolandırıcılık olayları ile karşılaştıklarında mağdur olmamaları için 155 Polis İmdat telefonunu aramaları yada en yakın polis merkezine müracaat etmeleri ve kesinlikle bu şahısların taleplerini dikkate almamaları gerekmektedir."

 

Editör: Haber Merkezi