FETÖ/PDY terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmalarda hakkında adli ve idari işlem yapılan kişi sayısı 2 bin 980'e ulaştı.

 Darbe girişimi sonrasında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma devam ediyor. Bugüne kadar 'Anayasa'yı ihlal', 'Cebir ve şiddet kullanarak TBMM'ni ortadan kaldırmaya veya TBMM'nin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek', 'Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs', 'Halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı silahlı isyana tahrik' suçlarından hakkında adli ve idari işlem yapılan kişi sayısı 2 bin 980'e ulaştı.

 Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Cumhuriyet Başsavcılıkları talimatlarıyla hakkında işlem başlatılarak gözaltı kararı alınan 1338 şahıstan 225'i gözaltında bulunmakta, 428 kişi tutuklanmış olup, 232'si denetimli olmak üzere 469 kişi serbest bırakılmış, 172 kişi ise firarda bulunmaktadır. Ayrıca bin 540 kişi görevden uzaklaştırılmış, 97 kişinin ise ihraç/iş akdi fesih edilmiş ve 5 kişi emekliliğe sevk edilmiştir" denildi. DHA

 

Editör: Haber Merkezi