Serik Müftülüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Serik Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü ile birlikte Yaz Spor Okulu öğrencilerine Değerler Eğitimi verildi.

24 Ağustos Çarşamba günü Serik Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen programa Müftü Vekili Mustafa Güner, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mevlüt Özen, antrenörler, sporcu öğrenciler ve veliler katıldı.

Saat 09.00'da başlayan seminerde  Müftü Vekili Mustafa Güner tarafından değerler eğitimi, İlçe Sağlık Müdürlüğü doktor ve hemşiresi tarafından da beslenme ve obezite hakkında eğitim verildi. Değerler eğitimi ile ilgili konuşan Müftü Vekili Mustafa Güner, Hz. Peygamber'in ve güzel ahlâkı konusuna ağırlık vererek şunları söyledi; '' Hz. Peygamber (SAS) bizim için en güzel örnektir. O'nun ahlâkı Kur'an'dır. O'nun hayatında hemen hemen aradığımız her şeyi bulma imkânımız vardır, hatta sporu bile; Hz. Peygamber (SAS) bize ok atmayı, ata binmeyi ve yüzmeyi öğrenmeyi tavsiye etmiş, Hz. Aişe ile iki defa koşu yarışına girmiş, ikincisinde onu geçmiştir. O'nun hayatında aldatmaya ve aldanmaya yer yoktur. Sporun da bir ahlâkı var ve sporcu dürüst olmalı. Basit bir örnek verecek olursak; bir futbolcu topun auta ve taca kendisinden çıktığını ya da eline topun çarptığını söyleyebilmeli, rakip sporcuyu sakatlayacak her türlü hareketten kaçınmalı ve kurallara uymalı.''

Yaklaşık dört yüz kişinin katıldığı program sporcu gençler tarafından ilgiyle izlendi.



Editör: Haber Merkezi