Çalık; ''Eğitimde otuz yılı tamalarken geriye dönüp baktığımda 100 yılın ürünlerini yetiştirdiğimizi görmek çok gurur vericidir.''

Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Çalık, TEOG, YGS sınavları sonuçları ile birlikte; eğitim, spor, Serik, kültür ve AB projeleri konularını kapsayan geniş bir değerlendirmede bulundu. 30 yıllık eğitim emeği ve mücadelesini anlatarak sözlerine başlayan Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Çalık açıklamalarında şunları söyledi; ''30 yıl önce bu ilçede özel eğitim öğretim hizmeti vermeye başladım. Serik'in böyle bir sektöre ihtiyacı vardı. Öğrenciler sınavlara hazırlanmada birtakım zorluklar yaşıyordu. Bu zorlukları görerek Serik 'e ilk dershaneyi kazandırdık. O günden itibaren Serik'i eğitim ve öğretim alanında geliştirmek yegane amacımız oldu. Sayısız öğrencimizi üniversiteye hazırladık. Bunlarla yetinmeyip 2006 yılında ilçemize bir özel okul kazandırdık. İlkokul ve ortaokulun ardından 5 yıl önce liseyi ilçemizin hizmetine sunduk. Eğitim kurumlarımız, kampüs havasında, okul öncesinden üniversiteye kadar nitelikli eğitim veren okullardan oluşmaktadır.

''Türkiye dünyanın incisidir.''

Amacımız ülkemize sahip çıkmak için vatanını, bayrağını, ,milletini seven; Türkiye Cumhuriyeti'ne, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, bu bilince sahip öğrenciler yetiştirmektir . Özgüven  sahibi, bilgili, en az üç yabancı dil bilen, bilim ve teknolojiye hakim ,Dünya'ya açılan ,düşünen , sorgulayan, yenilikleri hayatına katabilen öğrenciler her zaman bir adım öndedir. Bizim beklentilerimiz bunlardır.

 

''Ülkemiz adına projelerimizin meyvelerini toplamak gurur vericidir.''

 Ben modern eğitimin uluslararası düzeyde daha da gelişebileceğini savunan bir eğitimciyim. Kardeş Okul, Comenus Projeleleri en önemli çalışmalarımızdan biridir. Bu projeler kapsamında kendi kültürel özelliklerimizi tüm dünyaya, öğrenci ve öğretmenlerine tanıtıyor, ülkemiz ve bizler hakkında fikir sahibi olmalarını sağlıyoruz. Onların memnuniyetini görmek de bizleri mutlu ediyor, ülkeler arasında eğitim adına köprü vazifesi görmek biz eğitimcilerin başlıca görevlerinden biri olmalıdır. Bu çalışmamız yurtdışında birçok okul tarafından ilgiyle takip ediliyor, Avrupa'dan takip eden okul yöneticileri kurumumuzu ziyaret edip misafirimiz olmaktadır. Ülkemiz adına projelerimizin meyvelerini toplamak gurur vericidir.

Üniversiteden mezun olmuş her birey bir statü sahibi olarak; toplumsal ve mesleki hayatta artık önder duruma gelmiş, ülkesine hizmet veren bireylerdir. Üniversiteden mezun olan öğrencilerimin sadece iyi bir meslek sahibi oldum düşüncesiyle hareket etmesini istemiyorum. Bunun yanında sosyal, aktif, yenilik ve eleştirilere açık, faydayı ön plana çıkaran hem mesleki hem teknolojik donanıma sahip olmaları gerekmektedir.

''Modern tesisler yaratmanın mutluluğu içerisindeyiz.''

Okullarımız teknik ve fiziki üstünlüklere sahip kampüs havasında inşa edilmiştir. Öğrencilerimizin sosyal ve sportif aktivitelerini gerçekleştirebilecek bir yerleşkeye sahibiz. Teknolojik gelişmeleri eğitim ve öğretim adına günü gününe takip ediyoruz. Spor salonu, kültür salonu, tenis kortu, basketbol ve voleybol sahalarına sahibiz. Ayrıca 93.8 Radyo Yükseliş ile sesimizi Antalya ve çevresine duyuruyoruz.  Bu anlamda teknik ve fiziki hiçbir yatırımdan kaçınmadan modern tesisler yaratmanın mutluluğu içerisindeyiz.

 

Öğretmen, öğrenci ve veli üçlüsünün iyi iletişimi başarıya ulaştırır''

Eğitim öğretimin en önemli sacayağı okul-öğrenci ve velidir.  Velilerimiz işin içinde olduğu zaman %100 verim sağlanır ve başarı kaçınılmaz hale gelir. Öğretmen, öğrenci ve veli üçlüsü birbiriyle ne kadar iletişim içerisinde olursa başarının önündeki engeller de o denli kalkar. Başarımızın en önemli nedenlerinden birisi budur. Geleneksel olarak her yıl bir otelde öğretmen, öğrenci, veli kaynaşmasını sağlamak amacıyla Türkiye'nin önemli eğitim uzmanları tarafından sunulan seminerler düzenlenmekteyiz. Deneyimlerimizle yoğrulmuş bir kadroya sahibiz. Okullarımızda görev alan eğitim personelimiz işlerini titizlikle ve uzmanlıkla yapmaktadır. Hem velilerimize hem öğrencilerimize hem de öğretmenlerimize dönem içerisinde eğitim uzmanları tarafından sık sık seminerler verilmektedir.

 

''Ülkemiz adına Dünya Hentbol Şampiyonluğu'nun gururunu yaşadık.''

Kurulduğumuz günden beri belli projeleri gerçekleştirmek ve uluslar arası düzeyde başarılar yakalamak için var gücümüzle mücadele verdik. Sportif anlamda alt yapıları yıllar önce kurduk, başlangıçta kimse dünya şampiyonu olabileceğimize ihtimal vermezdi. Ancak eğitim ve öğretimdeki kararlı duruşumuzla, yaptığımız işten ödün vermeden hedeflerimize ulaşabileceğimize inandık, bu inanç ve kararlı tutum bize Dünya Hentbol Şampiyonluğunu getirdi. İlçemize ve ülkemize bu başarıyı kazandıran tek özel okul olduk, gerek ulusal gerek uluslararası basında gündem oluşturmanın gururunu yaşadık. Okulumuz her anlamda marka değeri kazanmıştır, sportif başarımız sadece hentbol ile sınırlı kalmadı diğer branşlarda da gerek bölgesel gerek ulusal düzeyde önemli başarılar elde ettik.

 

''100 yılın ürünlerini yetiştirdiğimizi görmek çok gurur vericidir.''

Akademik düzeyde ise 10 yıllık süreçte yüzlerce öğrencimizi Fen ve Anadolu Liselerine yerleştirdik, öğrencilerimiz; istedikleri okulları kazandılar. Bu yıl üniversite sınavlarında Türkiye 86.'sı ve 481.'si çıkarttık. Serik 'ten ilk kez Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesine yerleşen öğrencimiz oldu, Tıp, Diş Hekimliği, Hukuk, Mühendislik Bilimleri gibi birçok alana çok başarılı öğrenciler gönderdik. Eğitimde otuz yılı tamalarken geriye dönüp baktığımda 100 yılın ürünlerini yetiştirdiğimizi görmek çok gurur vericidir.

''Serik hem ülkemizin hem de Dünya'nın en önemli merkezlerinden biridir''

Serik köklü tarihiyle birçok medeniyeti bağrında taşımış, turizm ve tarım sektöründe hem ülkemizin hem de Dünya'nın en önemli merkezlerinden biridir. Türkiye'nin en hızlı değişen ve yatırım yapan alanı içerisindeyiz. Bizler önümüzdeki 10 yılın projesini gerçekleştirmek için kolları sıvamalıyız. Değişimin ve gelişimin öncüsü olmak için eğitimi binanın temel taşı yapmak ve öyle değerlendirmek zorundayız.  Yetiştireceğimiz her öğrenciyle bu ilçeye ve ülkeye üstün nitelikler kazandırmalıyız. Ben burada bütün veli ve öğrencilere sesleniyorum, ileride keşke dememek için olaylara farklı bakmalı, farklı düşünmelisiniz, atacağınız adıma her zaman dikkat edin, aklınızda kalsın ki gençlikte yapılan bir hata ömür boyu sizi ve geleceğinizi olumsuz etkiler; keşke dememek için mutlaka alanında uzman bir bilene sorun ki hem siz hem gençler mutlu olsun, bu nedenle ilimizin önde gelen koleji Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumlarından eğitimle ilgili her zaman her konuda bilgi ve fikir alabilirsiniz. Son olarak ilçemizin gelişimine ve değişimine  baş koymuş Belediye Başkanımıza, İdari ve Mülki Amirlerimize, eğitim ve öğretime ışık tutan İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, nesillerin yetişmesine önder olan tüm öğretmen camiasına, beraberlik ruhuyla şekillenen sivil toplum kuruluşlarımıza, taş taş üstüne koyup bu ilçeye hizmet eden Serik halkına saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum.''



Editör: Haber Merkezi