ANTALYA'da oturan 36 yaşındaki Necmettin Yavuz, denetimli serbestlik yasası kapsamında tahliye olduktan sonra 10 yaşındaki kızı Aleyna Rabia'yı kaçırdığını iddia ettiği eşi Sibel Yavuz'u bulmak için sokak sokak fotoğraflarını dağıtarak arıyor.

 Kepez İlçesi Teomanpaşa Mahallesi'nde geçen hafta perşembe günü 'markete gidiyorum' diyerek evden ayrılan Aleyna Rabia Yavuz'dan bir haber alamayan baba 36 yaşındaki Necmettin Yavuz, kızının, denetimli serbestlik yasasıyla tahliye olan eşi 34 yaşındaki Sibel Yavuz tarafından kaçırıldığını iddia ederek polise başvurdu. Kızının bulunmasını isteyen Necmettin Yavuz, bir yandan polisten gelecek iyi haberi beklerken diğer yandan sokak sokak gezerek kızını ve eşini arıyor. Kayıp kızının bulunması için polise başvurduğunu ancak bir sonuç elde edemediğini vurgulayan Necmettin Yavuz, çocukları 8 yaşındaki İlayda ve 5 yaşındaki Sümeyye ile her yerde kızını aradığını söyledi.

 Eşinin 2014 yılında bir suçtan hüküm giydiğini belirten Yavuz, "Eşim geçen mayıs ayında denetimli serbestlik yasasından yararlanarak tahliye oldu. İmza ihlali nedeniyle 18 Haziran 2016'da yeniden tutuklandı. Cezasının bitmesine 6 ay kalmıştı. Yeni çıkan denetimli serbestlik yasasından yararlanarak tahliye oldu. Tüm işlemlerini ben yaptım. Bana, 'İçerdeki işlemler bitmedi, sen eve git, çocukların başında ol' dedi. Ben cezaevinden ayrılınca kendisi de çıkmış. Evde kendisini beklerken, Çarşamba günü markete giden kızımı kaçırıp uzaklaşmış. Görgü tanıklarını ifadesinden böyle anlaşılıyor" dedi.

 Yanındaki kızlarının bu süreç içinde, Antalya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından misafir edilmek istendiğini söyleyen Necmettin Yavuz, annesinin arayıp haber vermediğini, kızının hayatından endişe ettiğini vurguladı. Pek çok sokağa kızını ve annesinin fotoğraflarını astığını anlatan Yavuz, "Eğer gören ya da yeri bilen varsa polise veya fotoğraftaki telefonu arayarak bize haber versin" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi