Antalya'da düzenlenen "1. İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Kampı"na katılan 56 ülkeden 300'e yakın genç, dünyaya, "Türkiye ve demokrasiye destek verin" çağrısında bulundu. 

İslam İşbirliği Teşkilatına bağlı İslam Konferansı Gençlik Forumu (İKGF) ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından  Antalya'da ortaklaşa düzenlenen, "1. İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Kampı" kapanış töreniyle son buldu.

Törene Antalya Vali Yardımcısı Dr. Mestan Yayman, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İKGF Başkanı Büyükelçi Elşad İskandarov ve Gençlik Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Kaçar ve kampta bulunan gençler katıldı.  

İKGF Başkanı İskandarov yaptığı konuşmada, "15 Temmuz FETÖ kalkışmasını ilk kınayan uluslararası kurum olan İKGF'nin başkanı olarak büyük bir açık yüreklilikle dile getirmeliyim ki, 1. Uluslararası İKGF Gençlik Kampı, dünya kamuoyuna Müslüman gençliğin darbeye karşı Türkiye'deki kardeşlerinin yanında kenetlendiğini gösteren en net mesajlardan biri olmuştur. Öte yandan, dünya siyasetindeki etkin ülkelerin, Türkiye demokrasisini hain bir darbe girişimi ile yıkmaya çalışanlara karşı dikkat çekici bir yetersizlik seviyesinde Türkiye'nin yanında yer aldığı gözlerden kaçmadı." dedi 

56 üye ülkeden 300'e yakın Müslüman gencin katılımıyla gerçekleşen kampta birçok spor etkinliklerinin yanı sıra önde gelen akademisyenler tarafından yoğun akademik eğitim verildi.  Deklarasyon ile ümmet coğrafyası gençliği, Türk demokrasi ve Türk gençliğinin yanında kenetlendiğini dünyaya büyük bir kararlılıkla göstermiş oldu. 

 

Sosyal Medyadan Türkiye'ye Destek

"Barış, dayanışma ve ortak değerler için gençler eylemde" temasıyla gerçekleştirilen kampta kabul edilen deklarasyon, Türkiye'nin yanı sıra Endonezya, Makedonya, Suudi Arabistan, Katar'ın da aralarında bulunduğu 14 ülkenin yayın organlarında da büyük yer buldu. Yabancı basın, kampa katılan gençlerin Türkiye'deki darbe girişimine karşı duruşlarına destek verdi.

Erkeklerin 10-16 Ağustos, kızların ise 18-24 Ağustos tarihlerinde iki grup halinde katıldığı kamp süresince, dünya Müslüman gençleri Türkiye ile dayanışma amaçlı "#YouthWithTurkey" hashtagi ile sosyal medya çalışması gerçekleştirdi. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşın Türkiye'nin yanında yer aldıklarını göstermek için bir araya gelen Müslüman gençler, sosyal medyada gerçekleştirdikleri eylemde demokrasi için mücadele veren Türk halkına yeterince destek vermeyen Batı gençliğini eyleme davet etti. Büyük destek bulan sosyal medya eyleminde "#YouthWithTurkey" hashtagi ile 7 milyon etkileşim gerçekleşti.

15 Temmuz gecesi olağanüstü bir toplantı  gerçekleştiren  İKGF Yönetim  Kurulu, darbe  girişimini çok sert bir şekilde kınamış ve başta İslam dünyası ülkeleri olmak üzere bütün uluslararası siyasi aktörleri Türk halkı, demokratik yollarla seçilmiş Türkiye Hükümeti ve Türkiye demokrasisinin yanında kenetlenme çağrısı yapmıştı.AA

 

Editör: Haber Merkezi