MANAVGAT İlçesi'nde turizm merkezi Side'de oluşturulan 'Giritliler Evi ve Side Kent Müzesi' törenle açıldı.

Manavgat Belediyesi tarafından eski Side İlköğretim Okulu'nda tadilat yapılan oluşturulan 'Giritliler Evi ve Side Kent Müzesi'nin açılış törenine Belediye Başkanı Şükrü Sözen, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, MASTOB Başkanı Cengiz Haydar Barut, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, turizmciler ve Sideliler katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Şükrü Sözen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik Artvin'de gerçekleşen terör saldırısını kınadı. Side'ye, Giritlilerin, 1869 yılında Yunanlıların istilası sonucu 2'nci Abdülhamit'in gönderdiği gemilerle geldiğini ifade eden Başkan Sözen, "Side'ye ilk gelen grup bizdeki bilgilere göre 68 kişilik bir grup" dedi. Manavgat Belediyesi olarak kısa sürede amatör bir ruhla böylesine bir çalışma yaptıklarını belirten Başkan Sözen, Sidelilerden materyal desteği beklediklerini ifade etti.

Antalya Giritliler Derneği Başkan Yardımcısı Alev Ay da yapılacak bağışların önemine dikkat çekerek, "Burada atalarımız çok ağır şartlarda yaşadı. Lütfen elinizdeki objeleri sağlığınız yerindeyken buraya verin, belediye tarafından kayıt altına alınıyor. Objeleriniz ömür boyu burada yaşasın" dedi.

Konuşmaların ardından müzenin yapımında emeği geçenlere plaket verildi ve açılış kurdelesi kesildi. Davetliler, müzeyi gezerken özellikle eski fotoğraflarda tanıdıklarını ve onlarla ilgili anılarını anlattı. Giritliler Evi Side Kent Müzesi'nde, kayıtları yapılan 342 eser sergileniyor.

 

Editör: Haber Merkezi