AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, rektör yardımcıları Prof. Dr. Erol Gürpınar, Prof. Dr. Mehmet Altunkaya ve beraberindeki heyet ile birlikte, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (ATSO) ziyaret etti.

AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal ve yardımcılarını, ATSO Başkanı Davut Çetin, Meclis Başkanı Süleyman Özer, Başkan Yardımcısı Mustafa İssi ve Yönetim Kurulu Üyesi Erol Erkan konuk etti. Yeni dönemde üniversite ile Antalya iş dünyasını kaynaştırmak istediklerini belirten Rektör Mustafa Ünal, "Geçmişte ATSO ile bir takım çalışmalar yapıldı ancak bunları daha da ileri taşımamız gerekiyor. Başta ATSO olmak üzere iş dünyası, belediyeler ve STK'larla daha yakın çalışmak, ortak projeler gerçekleştirmek istiyoruz. İş dünyasından gelecek her türlü projeye açığız" dedi.

 

YAPACAK ÇOK İŞ VAR

ATSO Başkanı Davut Çetin de, Prof. Dr. Mustafa Ünal ve rektör yardımcılarının ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade etti. AÜ'nün Türkiye'nin en önemli üniversitelerinden biri olduğunu belirten Başkan Çetin, "Antalya iş dünyası ve üniversitemizin ortak yapacağı çok iş var" dedi.

Üniversiteyle son olarak lojistik sektörüne yönelik eğitim gören öğrencilerin ATSO üyesi firmalarda staj yapmasına olanak sağlayan işbirliği protokolü imzaladıklarını, ayrıca Mesleki Eğitim programlarında üniversite hocaları ile mesai içerisinde olduklarını belirten Başkan Davut Çetin, "Önümüzdeki dönemde daha yoğun işbirliği içinde olalım" diye konuştu.

 

MESLEKİ EĞİTİM YENİDEN ELE ALINMALI

Türkiye'de özellikle mesleki eğitim ve öğrencilerin istihdamında sıkıntı bulunduğunu belirten Başkan Davut Çetin, gençlerin iş beğenmediğini söyledi. Başkan Çetin, "Antalya'da sanayide hemen her dükkanın kapısında tornacı ve kaynakçı aranıyor ilanlarına rastlarsınız. Meslek lisesini bitiren gençler bile sanayide çalışmak istemiyor. Üç bin lira maaşa eleman bulamıyoruz. Bugün kalifiye bir tornacı, sıradan bir mühendisten daha çok kazanıyor ama maalesef bu işler beğenilmiyor. Öte yandan üniversite mezunları da boş geziyor. Bu eğitim sistemi ile kalifiye ara eleman ihtiyacını karşılayamıyoruz. Bizim eğitim sistemimizi yeniden ele almamız gerekiyor. Belki de önce aileleri eğitmemiz gerekiyor" diye konuştu.

 

İNGİLİZCE SİGORTACILIK BÖLÜMÜ TALEBİ

ATSO Meclis Başkanı Süleyman Özer de, geçen yıllarda ATSO-üniversite işbirliğiyle Sosyal Bilimler MYO bünyesinde 'sigortacılık bölümü' açıldığını, ancak daha sonra bölümün YÖK kararıyla 'bankacılık' ile birleştirildiğini söyledi. Özer, AÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde 4 yıllık, İngilizce eğitim veren bir 'sigortacılık bölümü' açılmasının sektöre büyük katkı yapacağını sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi