AK Ocaklar Derneği Genel Başkanı Hakan Yiğit, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili, "Vatan bir tane ya şereflice ölecektik ya da onursuzca yaşayacaktık. Allah bize öyle bir güç verdi ki 50 tonluk tankların önünde durduk." dedi.

AK Ocaklar Derneği Antalya Şubesini ziyaret eden Yiğit, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında kardeşi Erkan Yiğit'in şehit edildiğini, yeğenin ise yaralandığını hatırlatarak, o geceyi "cihat gecesi", Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısını ise "cihat çağrısı" olarak kabul ederek sokaklara çıktıklarını söyledi.

Darbeyi durdurmak için dernek üyeleri olarak değişik noktalarda yerlerini aldıklarını ifade eden Yiğit, bunu gönüllü olarak manevi bir güçle yaptıklarını kaydetti.

Yiğit, "Vatan bir tane ya şereflice ölecektik ya da onursuzca yaşayacaktık. Allah bize öyle bir güç verdi ki 50 tonluk tankların önünde durduk. Onların uçakları, helikopterleri, tankları, silahları vardı, bizim ise elimizde sadece Türk bayrakları vardı." dedi.

Ak Ocaklar'ın yeni kurulan bir dernek olduğunu belirten Yiğit, buna rağmen 2 şehit verdiklerini ve böylece aynı zamanda bir şehit derneği olduklarını ifade etti.

Bir şehit ağabeyi olarak da sorumluluklarının arttığı söyleyen Yiğit, darbe girişimini "tiyatro" olarak nitelendirenlere, "Yaşadıklarımız bir tiyatroysa benim kardeşim nerede? Şehit olan 241 kişi nerede?" diye sordu.

Olayın ilk günü yas tutuklarını daha sonraki günler ise demokrasi nöbetlerinde yer aldıklarını anlatan Yiğit, "Darbe girişiminde millet devletine sahip çıktı, Devlet de şimdi şehitlerine ve gazilerine sahip çıkıyor." diye konuştu.AA

Editör: Haber Merkezi