ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından yürütülen 'Benim İşim Benim Geleceğim' projesi kapsamında genç istihdamın, girişimciliğin ve öğrencilere yönelik mesleki rehberlik sisteminin desteklenmesine yönelik faaliyetler devam ediyor.

 Proje kapsamında 4 Nisan tarihinde proje ortağı olan Mehmet Zeki Balcı Turizm Eğitim Merkezi'nde teorik eğitimleri başlayan Servis Elemanı Yardımcısı ve Aşçı Yardımcısı mesleki kurslarının teorik eğitimleri başarılı bir şekilde tamamlayan kursiyerler, otellerdeki işbaşı eğitimlerine başladı.

 ATSO Başkan Yardımcısı Mustafa İssi, Mehmet Zeki Balcı Turizm Eğitim Merkezi'ni ziyaret ederek çalışmalar faaliyetler hakkında bilgi aldı. ATSO Başkan Yardımcısı İssi, projenin mesleki ve yenilikçi eğitim yöntemleriyle daha fazla istihdam edilebilir bir genç nüfusun yaratılmasına, eğitim/öğretim ve işgücü piyasasının ihtiyaçları arasında daha güçlü bir bağ oluşturarak genç işsizliğinin azaltılmasına katkıda bulunulacağını belirtti.

 

 BAŞARILI OLANLARA İŞ GARANTİSİ

 'Benim İşim Benim Geleceğim' projesinin genç istihdamı ve işgücünün önündeki sorunlara çözüm üretmek için hayata geçirildiğini belirten İssi, "Projenin birkaç ayağı bulunuyor. Bunlardan birisiyle de Antalya ili ve bölgesinde turizm sektöründe en fazla ihtiyaç duyulan aşçı yardımcısı ve servis elemanı yardımcısı açığını gidermek ve gençleri meslek sahibi yapmak hedefleniyor. 15-29 yaş arasındaki genç işsizlere yönelik mesleki eğitim kurslarının teorik eğitimlerini başarıyla tamamlayan 45 genç, proje iştirakçisi olan TT Otelleri ve Barut Otelleri'nde işbaşı eğitimlerine başladı. Gençlere, kurs süresince cep harçlığı da veriliyor. İşbaşı eğitimlerini başarı ile bitiren gençler otellerde istihdam edilecek" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi