30 Ağustos Zafer Bayramı, Antalya'nın Alanya, Kemer, Kumluca, Akseki ve Serik ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Alanya Hükümet Meydanında düzenlenen törene, Kaymakam Hasan Tanrıseven, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Garnizon komutanı Binbaşı Serkan Akbaba, Cumhuriyet Başsavcısı Musa Taşkın, Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, kamu kurum ve kuruluşların yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla devam etti.

Tören kaymakamlıkta düzenlenen programla sona erdi.

Kemer

Kemer Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından, Jandarma Üsteğmen Arda Özcan, vatansever halkın ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Türkiye'ye, Atatürk'e, onun ile ve inkılaplarına sahip çıkacağını, Türkiye Cumhuriyetinin şehitlerin kanının döküldüğü topraklarda her zaman yaşatacağını söyledi.

Törene, Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Kemer Garnizon Komutanı Yüzbaşı Yasin Berçin, Kemer Emniyet Müdürü Tevfik Karayakalı, siyasi  parti temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Kumluca

Kumluca Cumhuriyet Meydanındaki törene ise Kaymakam Polat Kara, Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Başçavuş Cengiz Kaya, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, daire amirleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, askeri ve sivil erkan katıldı.

Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtına bırakılamasının ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşma ve şiirlerin okunmasından sonra Kaymakam, Garnizon Komutanı Vekili ve Belediye Başkanı tarafından törenle katılanların bayramı kutlandı.

 

Akseki

Akseki'deki tören, Cumhuriyet Meydanında meydan düzenlenmesi çalışmaları nedeniyle Ali Hasan Coşkun Kardeşler İlkokulu yapıldı. İlkokuldaki Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile sürdü.

 

Törene Akseki Kaymakamı Murat Beşikci, Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, Garnizon Komutanı Vekili Üsteğmen Mustafa Dilek, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Jandarma Komutanlığı emrinde görevli Jandarma Uzman Çavuş Raşit Güngör tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Okunan "30 Ağustos" şiirlerinin ardından tören sona erdi.AA

Editör: Haber Merkezi