Serik İlçesi Kadriye turizm merkezindeki taksiciler, otellerdeki araç kiralama şirketlerinin korsan taşıma yaptığı ve VIP araçlarla müşteri taşındığı iddiasıyla 3 saatlik kontak kapatma eylemi yaptı.

Serik Kadriye Taksiciler Kooperatifi üyesi yaklaşık 150 taksici, bölgedeki otellerde araç kiralama şirketlerinin (rent a car) korsan taşıma yaptığı, otellerin ise VIP araçlarla müşterilerini taşıdığı gerekçesiyle eylem yaptı. Duruma tepki gösteren taksi esnafı 3 saat kontak kapattı.

Kooperatif Başkanı Abdullah Kocabıyık, "Geçen yıllardan bu yana otelde bulunan araç kiralama şirketleriyle sorunumuz var. Otel içerisinden sürekli yolcu taşıyorlar. Buna bir türlü önlem alınmadı. Otelde bulunan araç kiralama şirketlerinin yolcu taşıma ve transfer yapma yetkisi yok. Bizler bile Antalya esnafının tamamı Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden izin alarak çalışıyoruz. Bunlara hiç kimsenin sözü geçmiyor. Otelde bulunan araç kiralama şirketleri 'kimseyi tanımayız' diyor. Otel genel müdürleri bu şahıslara izin vererek taşımacılık yapıyor. Serik Belediye Başkanımız Ramazan Çalık ile bölgede bulunan kooperatif başkanlarıyla sürekli görüşüyoruz. Görüşüyoruz ama tam çözüm bulamıyoruz. Belediye başkanımızdan taksi esnafına destek çıkmasını istiyoruz" diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi