ANTALYA'da biraraya gelen yaklaşık 200 kadın, en şık kıyafetleri ve topuklu ayakkabılarını giyerek 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'na katıldı.

Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında kutlanan 'Dünya Otomobilsiz Kentler Günü' dolayısıyla Konyaaltı Caddesi Atatürk Parkı'ndaki Türkan Saylan Anıtı önünde toplanan yaklaşık 200 bisikletli kadın ve onlara destek amaçlı hazır bulunan 20 erkek, müzik eşliğinde bir süre eğlendi. Süsledikleri bisikletlerine uyumlu kıyafetleriyle dikkat çeken kadınlar, hareketli müzik eşliğinde doyasıya dans etti.

Bisiklet turundan önce konuşan Süslü Kadınlar Bisiklet Grubu sözcüsü Deniz Yaylak, toplanma amaçlarını anlattı. Bisikletin sadece spor amaçlı kullanılamayacağını hatırlatan Deniz Yaylak, "Bisiklet aynı zamanda bir ulaşım aracıdır. Yaşamın bir parçası olabilir. Eğer uygun bisiklet politikası olursa, işe veya ulaşacağımız yere bisikletle gidebiliriz. Biz de dünyanın birçok yerindeki hemcinslerimiz gibi günlük kıyafetlerimizle bisiklete binerek ulaşımımızı sağlayabiliriz. Biz kadınlar korkmadan, çekinmeden yollarda olmalıyız" dedi.

Dünyanın birçok ülkesinde yapılan etkinliklerden, Türkiye'nin de haberi olması gerektiğine vurgu yapan Deniz Yaylak, şöyle dedi: "Yollar sadece motorlu taşıtlara ait değildir. Yollarda bisikletlilere saygı istiyoruz. Motorlu araçların hiçe saydığı birçok insanı bisiklet kazalarında kaybettik. Neden toplandık buraya? Çünkü kadınız, görünür olmak istiyoruz, görünür olamayan binlerce kadın var ülkemizde. Kadın, toplumda görünür olduğu sürece o toplum nefes alır. Kadın korkmadan yollarda olmalı, kadın toplumun her alanında görünür olmalı. Neden toplandık buraya? Çünkü bisiklete saygı, kadına saygı, kadın bisikletliye saygı istiyoruz. İşte bu yüzden buradayız."

Konuşmanın ardından kadınlar önde, erkekler arkada yaklaşık 2 kilometre pedal çeviren grup, Karaalioğlu Parkı'nda yine müzik eşliğinde eğlenerek etkinliği tamamladı. Güzergah boyunca vatandaşlar kadınlara destek verdi.

 

Editör: Haber Merkezi