MANAVGAT Belediyesi 5'nci Yağlı Pehlivan Güreşleri finalinde Şaban Yılmaz'ı yenen Orhan Okulu, başpehlivan oldu.

 Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri Kum mevkiindeki Atatürk Stadyumu'nda yapıldı. Güreşlere 60'ı başpehlivan olmak üzere çeşitli boylarda toplam 471 güreşçi katıldı. "Manavgat'ta 7'den 70'e Ata Sporu" sloganıyla düzenlenen güreşlere davetliler ve güreş severler ilgi gösterdi. Güreşleri, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, CHP milletvekilleri Niyazi Nefi Kara ve Mustafa Akaydın, Manavgat Kaymakam vekili Abdullah Yüksel, çevre ilçelerin belediye başkanları, Rio Olimpiyatları'nın altın madalyalı milli güreşçisi Taha Akgül, CHP İl Başkanı Semih Esen, MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, MESO Başkanı Hasan Çelik, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve 10 bine yakın güreşseler izledi.

 Güreşlerde ağalık için yapılan açık arttırmayı 200 bin TL ile Hasan Özden 5'inci defa kazandı. Hasan Özden ağalık seçiminin ardından yaptığı konuşmada, Manavgat'ta İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne, İlçe Jandarma Komutanlığına ve MATSO Turizm Fakültesi'ne de 50'şer bin TL yardım yapma sözü verdi.

 Güreşler sırasında konuşan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından oluşan birlik ve beraberlik ruhunun devam etmesinden mutluluk duyduğunu belirterek, darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden şehitleri andı. Geleneklerine, kültürlerine, örf ve adetlerine bağlı olan toplumların başarılı olacağını aktaran Başkan Sözen, "Bizim de dualarla başlayan sporlarımızdan biri yağlı güreşlerdir" dedi.

 Başpehlivanlık güreşleri finalinde Şaban Yılmaz ile Orhan Okulu karşılaştı. Çekişmeli geçen güreşi uzatmada altın puanla rakibini mağlup eden Orhan Okulu kazandı.

 

Editör: Haber Merkezi