Serik İlçesi'nde taksicilerin Cumartesi günden beri devam ettirdiği eylemin ardından 3 otelin araç kiralama (rent a car) şirketleriyle olan sözleşmesi feshedildi.

Serik'e bağlı Kadriye turizm merkezinde, otellerdeki araç kiralama şirketlerinin korsan taşıma yaptığı ve VIP araçlarla müşteri taşındığı iddiasıyla eylem başlatan taksiciler dün de eylemi sürdürdü. Sabah toplandıkları otelin önünde eylemlerini devam ettiren taksicilere Serik Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Bayar Savran, Serik ve Çevresi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Gülaydın, Belek Taksiciler Kooperatifi Başkanı Ahmet Karakoyun da destek verdi.

Taksiciler adına açıklama yapan Serik Kadriye Taksiciler Kooperatifi Başkanı Abdullah Kocabıyık, otellerin araç kiralama şirketleriyle olan sözleşmesini feshedene kadar eylemlerinin süreceğini söyledi. Eylem yapılan bölgeye gelen Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, esnafla görüştü. Bu işlerin kavga ve gürültüyle çözülmeyeceğini söyleyen Başkan Çalık, daha sonra beraberindeki heyetle otele giderek yönetimle görüştü. Daha sonra otelden çıkan Başkan Çalık, yönetimle yapılan görüşmede rent a car firmasıyla olan sözleşmenin otel tarafından feshedildiğini açıkladı. Başkan Çalık ve beraberindekilerin daha sonra görüştüğü 2 otelin de sözleşmelerini feshettiği belirtildi.

Başkan Çalık'a teşekkür eden taksiciler ise eylemi sonlandırdı.

 

Editör: Haber Merkezi