SERİK İlçesi'nde 'Ustalara Saygı Buluşması 2016 Nostalji Bisiklet Turu', yerli ve yabancı 70 eski bisiklet sporcusunu bir araya getirdi.

 Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelin önünde başlayan Ustalara Saygı Buluşması 2016 Nostalji Bisiklet Turu'nda bir araya gelen bisikletçiler, Expo 2016 ve Aspendos Antik Tiyatrosu başta olmak üzere, tarihi ve kültürel yerleri gezecek. Türkiye'nin yanı sıra Almanya ve İngiltere'den de sporcuların katıldığı tur hakkında bilgi veren turizm acentesi koordinatörü ve eski milli bisikletçi Tolga Gündüz, bisiklet turizmini Antalya'ya kazandırmak çalışmalar yaptıklarını söyledi.

 Gündüz, "Organizasyonumuzda, Avrupa, Balkan ve Türkiye şampiyonlukları bulunan efsane sporcuların geleneksel yıllık buluşmasını Belek'te gerçekleştiriyoruz. Amacımız bu tür organizasyonlarla binlerce sporcumuzu Antalya'ya getirmek ve turizme bir katkı sağlamak" dedi.

 Organizasyonun en yaşlı katılımcısı eski bisikletçi 84 yaşındaki Kudret Er de, "Biz eski milliler ve eski bisikletçiler hep beraber yılda iki kez buraya geliyoruz. Eski günleri yad ediyoruz. Senede iki kez bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kocaeliliyim ama İstanbul'da geliyorum" dedi.

 'Ustalara Saygı Buluşması 2016' 23 Ekim Pazar günü sona erecek.

Editör: Haber Merkezi