Serik Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Aşure etkinliği, Cuma Pazarında vatandaşların yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi.

Serik Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyona Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, Başkan Yardımcıları Yusuf Kaya, Bünyamin Okudan, Serik Pazarcılar Odası Başkanı Erdal Çam, Serik ve Çevresi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Gülaydın, meclis üyeleri, muhtarlar, pazarcı esnafı ve pazara gelen vatandaşlar katıldı. Başkan Çalık ve beraberindeki heyet kendi elleriyle aşure dağıttı.

Vatandaşlara kendi elleri ile aşure dağıtan Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık Aşure, paylaşmanın, dayanışmanın ve birliğin sembolüdür. Aşure bizim kültürümüzde çok eskilere dayanan bir gelenek. Eskiden de kazanlarca aşureler yapılıp eşe dosta, konu komşuya dağıtılırmış. O zamanda aşure dağıtan gönüllü aşure sebilcileri varmış. Fakire, fukaraya aşure dağıtırlarmış. Bizde fakir zengin ayrımı yapmadan Cuma Pazarı'nda esnafımız ve alış veriş yapmaya gelen vatandaşlarımızla birlikte aşure yiyerek hoş muhabbet ve gönül bağı kurmak istedik hem de alışverişlerimizin bereketli olmasını diledik. Muharrem ayı hayırlı, aşuremizin de bereketli olmasını dilerim'' dedi.



Editör: Haber Merkezi