BATI Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA), turizme yönelik çalışmaları kapsamında Güney Kore'nin 12 Yaş Altı Yaz Ligi Şampiyonu takımı Antalya'ya geldi.

BAKA, turizm sektörünün aktörlerinin destekleriyle turizmin yıla ve kıyının yanı sıra iç bölgelere de yayılması amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle kültür, eko, inanç ile spor turizm potansiyeli taşıyan ve genelde sonbahar- kış aylarında tatili tercih eden Güney Kore'den 12 Yaş Altı Yaz Ligi Şampiyonu takımı Belek'e geldi. Güney Kore'nin en büyük televizyon kanalı MBC'nin Gençlik Futbolu Destekleme Vakfı'nın (MCBYFF) Genel Sekreteri Byungshul Yoon başkanlığındaki 30 kişilik kafile, 10 gün boyunca antrenman, dostluk maçlarını içeren kampla Antalya'nın tarihi ve turistik yerlerini de gezecek. MBC ekibi de Antalya'nın spor turizmi potansiyeli, tarihi ve turistik yerlerini içeren 30'ar dakikalık iki belgesel çekecek.

 

PROFESYONEL TAKIMLARA TAVSİYE EDECEKLER

MCBYFF Genel Sekreteri Byungshul Yoon, desteklenen takımlardaki en iyi 12 yaş altı 18 futbolcu, 4 teknik adam ve televizyon ekibiyle Antalya'ya geldiklerini söyledi. Türkçe, 'Türkiye çok seviyorum' diyen Byungshul Yoon, "Gelmemizdeki sebep burada Türk teknik adamlardan futbolcularımızın eğitim alması, buradaki tesisleri görebilmek ve çalışmalara devam etmektir. Güney Kore'de profesyonel ligdeki takımların da buralara gelmelerini tavsiye edeceğiz" dedi.

Antalya'dan çok memnun kaldıklarını, her yıl ekim veya kasım aylarında gelmek istediklerini vurgulayan Yoon, "Türkiye'ye gelmeden önce güvenlik problemleri hakkında bazı endişelerimiz vardı. Antalya'ya geldikten sonra güvenlik problemlerinin olmadığını gördük" diye konuştu.

 

'KORE PAZARINI HAREKETLENDİREBİLİRİZ'

Güney Kore'de turizm tanıtım ve pazarlama uzmanı olarak çalıştığını ve Antalya'nın Türkiye'nin en iyi destinasyonu olduğunu vurgulayan Tanıtım PR Ajansı Ceosu Esther Eun-Gyung Na ise, "Antalya'nın Kore pazarı için birçok avantajı vardır; temiz sahilleri, birçok tarihi mekan ve kalıntılar, birçok aktivite imkanı. Eminim ki Koreliler her şey dahil konaklama sisteminden ve spor imkanlarından çok memnun kalacaktır, bu da gerçekten çok değerli bir yön diye düşünüyorum. Kore pazarını hareketlendirebiliriz. Antalya'nın Kore pazarı için ne kadar önemli bir destinasyon olduğunu tanıtacağız" diye konuştu.

Uzakdoğu ve Asya pazarına yönelik golf, futbol gibi spor turizmi yönünde çalışan ve heyete eşlik eden turizmci Oğuzhan Alp da şunları söyledi:"Asya pazarı Antalya için çok önemli, özellikle golf turizm açısından. Japonya ve Güney Kore'deki toplam golfçü sayısı 20 milyon. Güney Kore'deki iklimden dolayı kış aylarında golf oynanamıyor ve bu sebeple yurtdışına büyük yönelme var. Pazardan pay alabilmek için gerekli hazırlıkları yaptık. Partner otellerimiz ve golf kulüplerimizle birçok projeye imza atıyoruz. Önümüzdeki sene Japon ve Koreli golfçüleri, diğer sporcuların kamp yapmaları için çalışıyoruz. Güney Kore'den 300 bin, Japonya'dan ise 400-450 bin kişi golf için yurtdışına çıkıyor. Önümüzdeki süreçte hedefimiz yüzde 5'e ulaşabilmek."

 

Güney Koreli heyeti misafir eden Belek Sentido Zeynep Golf Resort Genel Müdürü Kaplan Akkor de Güney Kore'de golfün çok popüler olduğunu kaydetti. Ülkede 5 milyon lisanslı golfçü olduğuna değinen Akkor, "Türkiye destinasyon olarak her şeyiyle hazır. Spor ve tarihle birleştirme anlamında Antalya ideal bir yer. 12 aya yakın güneşimiz var, iyi reklamını yapmamız ve uçak sorununu halletmemiz lazım" dedi.

BAKA Genel Sekreter Vekili Abdullah Madenci de, MBC Gençlik Futbolu Destekleme Vakfı'nın (MCBYFF) Genel Sekreteri Byungshul Yoon'a teşekkür belgesi verdi.

 

Editör: Haber Merkezi