Serik Belediyesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen gecede sahne alan ünlü sanatçı Yavuz Bingöl sevilen şarkılarını öğretmenler için seslendirdi.

Serik Belediyesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen öğretmenler günü özel gecesinde Yavuz Bingöl sahne aldı. Sueno Otel'de düzenlenen konserde Sanatçı Yavuz Bingöl söylediği şarkılarla yaklaşık 2 Bin kişiye muhteşem bir gece yaşattı. Öğretmenler Günü için düzenlenen geceye Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, İl Milli Eğitim Müdür vekili Veli Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, daire müdürleri, öğretmenler ve ailelerinin yanı sıra basın mensupları katıldı. Düzenlenen gecede öğretmenlere üzerlerinde isimlerinin yazılı olduğu kalemler hediye edildi. Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık eşi Hayrunnisa Çalık ile birlikte davetli tüm öğretmenleri tek tek kapıda karşıladılar.

Çalık; ''Öğretmenlerimizle Ne Kadar Gurur Duysak Azdır''

Gecede öğretmenlere hitap eden Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, önce öğretmenlere katılımlarından dolayı teşekkür etti ve her yıl düzenledikleri öğretmenler günü özel gecesine katılımın her geçen yıl daha da arttığının altını çizdi. Çalık sözlerini şöyle sürdürdü; ''Öğretmenler günü olur da öğretmenlerle birlikte olmazsak bir eğitimci ve bir öğretmen olarak önce ben üzülürüm. Yaklaşık 30 yılını bu mesleğe adamış biri olarak şunu söyleye bilirim ki en mutlu günlerimi öğretmenlik yaparken yaşadım. Bu yüzden öğretmenlerimiz bizim için çok değerliler. Sizler mutlu edebilmek adına bizde böyle bir gece tertip ettik umarım mutlu edebilmişizdir sizleri.''

Eğitime yaptıkları yatırımlardan bahsede başkan Çalık, en çok yatırımı eğitim alanında yaptıklarının altını çizerek şunları söyledi; ''Belediye Başkanlığı görevine geldiğimden beri bir eğitimci olarak eğitime oldukça önem veriyorum. Serik'in eğitim alanındaki eksikliklerini gidermeye çalışıyoruz ki bunu da büyük oranda başardık hamt olsun. Ama yeter mi tabi yetmez daha yapacak çok işimiz var. İlçemizi bir adım öteye götürmek için yürek yüreğe, omuz omuza hep birlikte çalışmalıyız. Bakın değerli öğretmenlerim sizden gelen talepler başımız üstünde bizlerden eğitim adına ne isterseniz biz yapmaya hazırız siz yeter ki isteyin. Sizden tek beklentimiz neslimizin iyi yetiştirilmesi. Ben belediye başkanı olduğum ilk günden beri siyaseti bıraktım ben siyaset yapmıyorum memleketime hizmet ediyorum ve sizlerin gönlüne dokunmaya çalışıyorum. Biz kocaman bir aileyiz. Yine değerli sanatçımız Yavuz Bingöl ve ekibi bizleri kırmayıp geldiler onlara da hepiniz adına çok teşekkür ediyorum.''

Öğretmenlerden Başkan Çalık'a Teşekkür Plaketi

İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, öğretmenler günü özel gecesini düzenleyen Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık'a teşekkür ederek tüm öğretmenler adına teşekkür plaketi verdi. Ekiz konuşmasında; ''Belediye başkanımız sağ olsun her isteğimizi yerine getiriyor. Eğitime bir eğitimci olarak oldukça önem veriyor ve destekliyor. Bende tüm öğretmenlerim adına başkanımıza çok teşekkür ediyorum.'' dedi

Başkan Çalık'a teşekkür eden Sanatçı Yavuz Bingöl; '' Öncelikle böyle bir gece tertip etmeniz ve bizleri de davet ederek öğretmenlerimizle buluşmamıza vesile olmanızdan dolayı size çok teşekkür ediyorum başkanım. Bir öğretmen çocuğu olarak bu gece benim içinde oldukça önem arz ediyor. Öğretmenlerimiz bir toplumun mimarlarıdır bu yüzden öğretmenlik kutsal bir meslektir. İçinden geçtiğimiz bu zor günlerde birlik olma vaktidir. Ben siyaset yapmıyorum hangi düşüncede olursak olalım hepimizin ortak paydası vatanımız, ülkemiz. Bu yüzden gün birlik olma günüdür. Sayın başkanımı da tebrik ediyorum böyle bir birlik oluşturarak bu özel gecede bir araya gelmek oldukça önemli'' dedi.

 

'Onu Yalnız Bırakmamak Gerek'

Babasının öğretmenliği dolayısıyla çocukluğunun kara trenlerde geçtiğini kaydeden Bingöl, "Yıllar geçti Sarı Gelin, Kara Tren ile sizlerin gönlüne girdik. İnsanlar bizi tanıdı. Türkiye'nin tanıdığı bir sanatçı olduk. O yüzden hiçbir şey tesadüf değil, bence Allah'ın kendisini gösterme şekliydi bunlar. O yüzden Kara Tren ile Sarı Gelin, öğretmenler, Anadolu bize çok şey öğretti. İyi ki varsınız Allah sizi başımızdan eksik etmesin" dedi. Ülkenin güzel günler göreceğini söyleyen Yavuz Bingöl, "7 düvelle kavga ediyoruz ama ülkemize, ülkemizin cumhurbaşkanına, tüm siyasilere; Ruslar Putin'e nasıl sahip çıkıyorsa, ABD'liler Obama'ya nasıl sahip çıkıyorsa bizim de bu ülkenin başına sahip çıkmamız gerek, onu yalnız bırakmamak gerek. İnşallah daha güzel günler olacak. Bir öğretmen çocuğu olarak tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum" diye konuştu.

'Sarı Gelini Söylerdim, Sonra Makarnayı Yerdim'

Konseri öncesinde kendisiyle özdeşleşen 'Sarı Gelin' ve 'Kara Tren' şarkılarının hikayesini anlatan Bingöl, "Kars'ta Ermeni bir komşumuz vardı. Sarı Gelin'i bana 7 yaşında o öğretmişti. En sevdiğim yemek makarnadır. 'Yavuz gel buraya şu Sarı Gelin'i bir oku' derdi. Ben istemezdim. 'Bak makarna yaptım, gel' derdi. Giderdim, makarnayı elinde tutardı, 'Önce öğrettiğim Sarı Gelin türküsünü söyle bakalım' derdi. Sarı Gelin'i söylerdim, sonra makarnayı koyardı önüme, yerdim, okula giderdim" dedi.

Gecede Başkan Çalık tüm öğretmenler adına emekli öğretmen Arife Bebek'e teşekkür plaketi verdi. Geceye katılanlar daha sonra Yavuz Bingöl'ün söylediği türkülere eşlik ederek eğlendi. Gecenin sonunda Başkan Çalık, Yavuz Bingöl'e plaket verdi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi