İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 1-7 Aralık 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası kapsamında, halkın bilgilendirilmesi amacıyla, 'Yaşama Yol Ver' sloganı ile Serik'in farklı noktalarında stant açıldı.

112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası etkinlikleri kapsamında Serik İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, 3 farklı yerde stant açtı. Bugün  sabah Çınarlatı Meydanından başlayan bilgilendirme stantları, eski belediye önü ve İşler Caddesi'nde devam etti. Stantlarda broşür ve afişlerle ilkyardım konusunda vatandaş bilgilendirilirken, haftayla ilgili açıklamalar yapıldı. İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ramazan Irmak; ''Acil Sağlık Hizmetleri yurt geneline en uç noktalara kadar yayılmış, kesintisiz olarak hizmet veren, il merkezlerindeki Komuta Kontrol Merkezine bağlı olarak çalışan, tüm ilçelerde ve bazı önemli noktalarda kurulmuş istasyonlardan oluşan büyük bir sistemdir'' dedi.

Acil Sağlık Hizmetlerinin amacının vatandaşa günün 24 saatinde en kısa sürede ulaşmak ve en uygun şekilde tedavisinin yapılabileceği bir merkeze ulaştırmak olduğunu vurgulayan Irmak sözlerini şöyle sürdürdü; ''112 Acil Çağrı Hattı, hayati tehlike oluşturan durum ortaya çıktığında aranması gereken ücretsiz olarak hizmet veren hayati derecede önemli bir hattır. 112 Acil Çağrı Hattı arandığı zaman, isim- soyisim, karşılaşılan sağlık sorununun tam olarak ne olduğu ve adres bilgilerinin açık ve anlaşılır bir biçimde belirtilmesi zaman kaybının yaşanmaması için son derece önemlidir. Hayati tehlike durumu olmayanlar tarafından meşgul edilmesi nedeniyle gerçek sağlık yardımına ihtiyacı olan hasta ve vakalara ulaşmada geç kalınmakta veya ulaşılamamaktadır. 112 Acil Çağrı Hattı'na yapınan çağrıların yüzde 95'i asılsızdır.''

112 Acil Çağrı Hattı'nın gereksiz meşgul edilmesinin zaman ve işgücü kaybına yol açtığını, daha önemlisi gerçek acil vakalara ulaşmakta sorun yarattığına işaret eden Irmak; ''Herkesin bir gün 112 Acil Çağrı Hattı'nı aramaya ihtiyacı olabileceği unutulmamalıdır'' dedi.


Editör: Haber Merkezi