Serik'te eğitim alan sözleşmeli imam-hatipler  Çarşamba günü Belek Mahallesi Çamlık Mecekler Camiinde sabah namazında buluştular

Diyanet İşleri Başkanlığı'na atanan 4800 Sözleşmeli İmam-Hatip Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Serik, Manavgat ve Alanya ilçelerinde Mesleğe Hazırlık Eğitimi adı altında bir eğitime tabi tutuldu. Serik Boğazkent Mahallesi Port Nature Hotel'de eğitime alınan 910 sözleşmeli imam-hatip dönüşümlü olarak Serik İlçesi camilerine taşınarak sabah ve Cuma namazında mesleki tatbikat yapıyorlar.

23 Kasım'dan itibaren haftada üç gün değişik camilerde mesleki tatbikata tabi tutulan sözleşmeli imam-hatiplerden 200 personel, 07 Aralık Çarşamba günü Serik Belek Mahallesi Çamlık Mecekler Camiinde sabah namazında buluştular. Buluşmaya Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Nevzat Sabri Akın, Serik Müftü Vekili Mustafa Güner, Kütahya il Vaizi Kadir Güner, sözleşmeli imam-hatipler ve vatandaşlar katıldı. Namaz öncesi Yasin-i Şerif tilaveti, imamet ve müezzinlik sözleşmeli imam-hatipler tarafından icra edildi. Yapılan tesbihattan sonra Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Nevzat Sabri Akın cemaate ''Kıyamet ve Yedi Sınıf İnsan'' konulu hadis-i şerifi açıkladı ve Müftü Vekili Güner katılımlarından dolayı misafirlere teşekkür etti.

Yaklaşık 250 kişinin katıldığı programın sonunda cemaate hayırseverler tarafından çorba ikram edildi.

Haber Merkezi


 

Editör: Haber Merkezi