ANTALYA Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ANSİAD) bu yıl 14'üncüsü düzenlenecek Girişimcilik Günleri'nin açılışı, 14 Aralık Çarşamba günü yapılacak.

 ANSİAD Başkanı Abdullah Erdoğan, ANSİAD 14'üncü Girişimcilik Günleri'nin açılışının, 14 Aralık Çarşamba günü Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu'nda yapılacağını söyledi. Başkan Yardımcısı Sadi Kan, Hazırlık Komitesi Başkanı Işık Yargın ve destekleyen kurum temsilcilerinin katılımıyla basın toplantısı düzenleyen ANSİAD Başkanı Abdullah Erdoğan, bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Girişimcilik Günleri'nin 1+4 Aralık Çarşamba günkü açılış töreninde TÜSİAD Başkanı Canan Başaran'ın katılacağını açıkladı. Başkan Erdoğan, Başaran'ın 16 Aralık Cuma günkü Akra Barut Hotel'de düzenlenecek ödül töreninde de konuşma yapacağını söyledi. Öte yandan açılış törenine Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, ATSO Başkanı Davut Çetin gibi isimlerin katılacağı da kaydedildi.

 

 TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYMAYI ÖĞRETENLER

 Hazırlık Komitesi Başkanı da Işık Yargın, tüm yıla yayılan 14'üncü Girişimcilik Günleri'nin gerçekleşmesinde bilgiyi paylaşanlar, taş üstüne taş koymayı öğretenlerin Antalya, Isparta, Burdur ve ilçelerinde iki konferans, 1 televizyon programı, 4 radyo programı ve 2 panelistle örnek alınacak girişimci iş insanlarının öğrencilerle buluşacağını söyledi. Yargın, ANSİAD Girişimcilik Günleri'nin Antalya'nın ve Batı Akdeniz'in girişimcilik ekosisteminin özgür, yenilikçi girişimci potansiyelinin sivil toplum kuruluşları ve piyasa düzeniyle tamamlanacağına inançla gerçekleştirildiğini anlattı.

 

 LİSELERDE FİKİR ŞENLİĞİ

 Geçen yıl 4 lisede pilot uygulaması yapılan Liselerarası Fikir Şenliği'nin bu yıl 7 okulda gerçekleştirileceğinden de bahseden Yargın, Fikir Şenliği'nin amacının, öğrencilerin girişimci olma niyetlerini güçlendirmek, takım çalışması, sunuş kabiliyetlerine ve girişimcilik becerilerine bilimsel katkı sağlamak olduğunu kaydetti. Işık Yargın, Fikir Şenliği'ne 28 lise ikinci sınıf öğrencisinin katılacağını da söyledi.

 

 30 PROJE FİNALDE

 Üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen 4'üncü İş Fikri Proje Yarışması'na 148 proje ile 168 öğrencinin başvurduğunu açıklayan Işık Yargın, ön elemeyi geçen 30 projenin 16 Aralık'ta düzenlenen finalde yarışacağını ve ilk üçe giren projenin ödüllendirileceğini söyledi. Yargın, bu yıl ilk kez Antalya, Isparta ve Burdur'da olmak üzere, Akdeniz Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nden 100'er öğrencinin katılımıyla fikir üretme kampları düzenleneceğini de sözlerine ekledi.

 

 LİSELERDE TECRÜBE PAYLAŞIMI

 Gelenekselleşen lise, yüksekokul ve fakültelerdeki girişimcilik derslerinin 6-8 Aralık tarihlerinde 'Tecrübe Paylaşımı' adı altında gerçekleştiğini aktaran Işık Yargın, buna bağlı olarak 9 fakülte, 5 yüksekokul ve 59 lise öğrencisine 68 ANSİAD üyesi ve 6 TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu üyesi tarafından toplam 74 eğitim-öğrektim kurumunda 45'er dakika 'Tecrübe Paylaşımı' yapıldığı ve üyelerin kendi girişimcilik hikayelerini öğrencilere aktardığını dile getirdi.

 

Editör: Haber Merkezi