TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği, Kredi Garanti Fonu, Ziraat Bankası ve Denizbank'ın işbirliği ile hayata geçirilen 'Nefes Kredisi' projesine Antalya Ticaret Borsası (ATB) da kaynak aktardı. ATB, finansmana erişimde sorun yaşayan küçük ve orta büyüklükteki üyelerine düşük faizli kredi kullanmalarına destek olacak.

 ATB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, 'Nefes Kredisi' projesine borsa olarak aktardıkları kaynakla, üyelerinin 5 milyon Türk Lirası'nın üzerinde krediye erişimini sağlayacaklarını belirtti. Çandır, "Küçük ve orta büyüklükteki işletmelerimizin düşük faizli kredi kullanmalarına destek olacağız" dedi.

 

 DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ 12 AY VADELİ

 ATB Başkanı Ali Çandır, proje kapsamında borsa üyelerine aylık yüzde 0,825 aylık, yıllık yüzde 9,90 faiz oranı ve 12 ay vadeyle Denizbank ve Ziraat Bankası'ndan azami 50 bin Türk Lirası kredi kullanmalarına imkan sağlayacaklarını kaydetti. Çandır, üyelerin bankalara TOBB Nefes Kredisi başvurusu öncesinde Borsa'dan 'TOBB Nefes Kredisi Başvurusu İçindir' ibareli faaliyet belgesini temin etmesi gerektiğini bildirdi.

 

 ARTI MASRAF VE KOMİSYON YOK

 Çandır, protokol imzalanan bankalar tarafından masraf olarak talep edilecek 250 TL ve Hazine Müsteşarlığı'nın talep edeceği kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında üyelerden herhangi bir masraf ve komisyon talep edilmeyeceğini de kaydetti.

 

 BAŞVURULAR 12 ARALIK'TA BAŞLIYOR

 Çandır, "Sağladığımız bu imkanla finansmana erişimde sorun yaşayan ve ekonomik darboğazı sert bir biçimde hisseden KOBİ'lerimiz başta olmak üzere sektörümüzün biraz nefes almasını diliyoruz. Tüm üyelerimizi 12 Aralık Pazartesi günü uygulanmaya başlanacak olan bu imkandan faydalanmaya davet ediyorum" dedi.

 

Editör: Haber Merkezi