6. Peyzaj Mimarlığı Kongresi'nde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, tüm proje ve yatırımlarla ilgili STK ve meslek odaları ile birlikte hareket ettiklerini söyledi. Türel "Hep birlikte Antalya'mızı daha güzel daha yeşil bir şehir yapacağız" dedi.

 'Söylem ve Eylem' teması altında gerçekleşen 6. Peyzaj Mimarlığı Kongresi, Antalya'da başladı. 8-11 Aralık tarihleri arasında sürecek kongrenin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Yavuz Özcan Parkı, Çiçek Açan Şehirler Projesi, EXPO gibi yapılan peyzaj ve çevre düzenlemelerini mimarlarla paylaştı.

 

 STK'LARLA İŞBİRLİĞİ İÇİNDEYİZ

 Antalya'da hayata geçirilen tüm projelerde sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarıyla birlikte hareket ettiklerini söyleyen Başkan Türel, "Önemli projelerimizi öncelikle uzman STK'larla hazırlamaya ve yoğun istişarelerle bunları hayata geçirmeye özellikle gayret ediyoruz. Peyzaj Mimarları Odamızla Serdengeçti ve Yavuz Özcan Parkı'nın yenileme çalışmalarını birlikte yaptık. Projeyi odamız çizdi, biz uyguladık. Çok da memnunuz, çok da güzel bir çalışma ortaya çıktı. 16 katlı bir ucubeyi yıktık ve orayı peyzaj mimarları odamız yeşil bir düzenlemeyle bize hazırladı. Biz de bunu çok güzel bir şekilde halkın kullanımına sunduk" diye konuştu.

 Antalya'nın Çiçek Açan Şehirler Yarışması ile uluslararası bir marka haline geldiğini dile getiren Başkan Türel, "Kaleiçi'nde yaptığımız peyzaj düzenlemesi ile burada dünya birinciliğini altın madalya ile kazandık. Şimdi sayın başkanımız Antalya Başkanımız, Yeşil Antalya hedefi ile bir komisyon oluşturarak burada ciddi adımlar atacağız" dedi.

 Konyaaltı Sahili'nin dünyanın en özel sahillerinden biri olduğunu ifade eden Türel, burada hayata geçecek projenin de Mimarlar Odası ile işbirliği içerisinde hazırlandığını ifade etti. Türel, birçok projeyi önce Antalyalıların onayına sunduklarını vurguladı.

 

 MİMARİDE YENİ BİR ANLAYIŞA GEÇMELİ

 Peyzaj düzenlemeleri konusunda mimar ve müteahhitlerin yeni bir anlayışa geçmesinin en büyük beklentisi olduğunu söyleyen Türel, şöyle devam etti: "Çok güzel binalar yapıyoruz ama doğaya uyumlu, güzel peyzaj çalışmalarıyla çevreye uyumlu hale getirebilecek çalışmaları halen tam istediğimiz gibi göremiyoruz. Çirkin beton görüntüsü günümüzde yüzey çiçeklendirmesiyle, ahşapla, balkon ve teras bahçeleriyle ortadan kalkabiliyor. Biz de artık bu konuda bir adım atmalıyız."

 Doğal peyzajın korunması konusuna da değinen Başkan Menderes Türel, Antalya'yı daha güzel, daha yeşil bir şehir yapacaklarını belirtti.

 

Editör: Haber Merkezi