Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık; ''Serik'te duyarlı halkımız ve sivil toplum kuruluşları ile toplamış olduğumuz 3 tır yardımı Halep'e gönderiyoruz. Serik halkı yardımseverliğini her zamanki gibi gösterdi.''

 

Serik Belediyesi öncülüğünde düzenlene yardım kampanyası ile hayatta kalma mücadelesi veren Halep halkı için toplanan 3 tır insani yardım malzemesi yola çıktı. Tüm dünyanın gözü önünde açlığa, ölüme, zulme terk edilen Halep için Türkiye'nin dört bir yanında yardım kampanyaları düzenlenirken Serik Belediyesi, Hayrat İnsani Yardım Derneği, Yeni Dünya Vakfı, İnsan ve Medeniyet Derneği öncülüğünde birçok kurumunda desteği ile Halep için yardım kampanyası başlatıldı. Kampanya ile Halep'te hayatta kalma mücadelesi veren halkı için 3 Tır insani yardım malzemesi toplandı.

 

İnsani yardım malzemesi yüklü tırların uğurlama törenine; Kaymakam Haluk Şimşek, Garnizon Komutanı Mehmet Ece, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, Ak Parti Antalya İl Başkan Yardımcısı Serik İlçe Koordinatörü Osman Dirican, Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Kozan, esnaf temsilcileri, STK temsilcileri, daire müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Başkan Çalık; ''Komşusu Açken Biz Tok Yatanlardan Değiliz''

 

Toplanan insani yardım malzemesi yüklü tırların uğurlama töreninde konuşan Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık; ''Serik'te duyarlı halkımız ve sivil toplum kuruluşları ile toplamış olduğumuz 3 tır yardımı Halep'e gönderiyoruz. Vatandaşlarımızdan yoğun bir ilgi ve alaka gördük; Bu da bizi ziyadesiyle memnun etti. Gerçekten Serik halkı yardımseverliğini her zamanki gibi gösterdi. Biz komşusu açken tok yatmamak gerektiğini öğreten bir gelenek ile büyüdük. Son yıllarda dünya genelinde yaşanan savaşlar, çatışmalar ve kaoslarda hayatını kaybeden ve mağdur insanlara ülke olarak sahip çıktık, kucak açtık ve açmaya da devam edeceğiz. Bu duyarlı tutumları için Serik halkına, yardımların toplanmasında bizlere destek olan paydaşlarımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Amacımız Halep'te yaşayan kardeşlerimize bu yardımı Serik halkı olarak ulaştırmak, yalnız olmadıklarını hissettirmek'' dedi.

 

Başkan Çalık'ın konuşmasının ardından dualarla 'Halep'e Yardım Eli' kampanyası çerçevesinde toplanan 3 tır insani yardım malzemesi ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere uğurlandı.

 

Haber: Osman Türkçe



Editör: Haber Merkezi