ANTALYA'ya 57 kilometre uzaklıkta bulunan Tahtalı Dağı'nın zirvesi doğa yürüyüşçülerini ağırlıyor. Tahtalı Teleferik ile çıkılan zirvede gruplar halinde kar yürüyüşü yapan doğaseverler, beyaz cennetin keyfini çıkarıyor.

 Profesyonel dağcı ve Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Antalya Birim Sorumlusu Yılmaz Sevgül, oğlu 7 yaşındaki Yağız'la Tahtalı Dağı'ndaki karlı parkuru test etti. Yılmaz Sevgül tarafından yürüyüş rotasının belirlenmesinin ardından doğaseverler zirvede yürümeye başladı. 5 ay kar yürüyüşü için uygun olan Tahtalı Dağı zirvesi, macera tutkunları kadar doğa fotoğrafçılarını da ağırlıyor. Mayıs ayı sonuna kadar karla kaplı zirvede grup halinde veya çiftli yürüyüş yapmak isteyenler, teleferikle zirveye çıkıyor. Dağ yürüyüşünün ardından yine teleferikle aşağıya iniyor.

 Sezonun ilk yürüyüşünü kendisi gibi profesyonel dağcı ekibiyle yapan Yılmaz Sevgül, parkuru test ettiklerini söyledi. Beyaz yürüyüşün etkileyici yanlarını anlatan profesyonel dağcı, "Manzarayı görenler, günün her saatinde burada olmak için can atıyor. Tahtalı Dağı'nın zirvesi bulutların üstünde bir izlenim veren ender bölgelerden" dedi.

Editör: Haber Merkezi