ANTALYA Devlet Tiyatrosu (ADT) tarafından ilk kez geçen yıl sahnelenen 'İbişin Rüyası' adlı komedi oyunu, ocak ayı boyunca yeniden sahnelenecek.

 Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek 'İbiş'in Rüyası'nda, Gökhan Tüzün (Nahit), Demet Boci (Hatice), Sedat Mayadağ (Vasıf), Salih Bayraktar (Sadi), Özlem Şendinç ( Necla), Esra Şen (Zozo), Okan Kağnıcı (Rıza Baba), Remzi Kürşat Süren (Çığırtkan), Kerim Güngör (Kadri), Ömer Alper İzci (Vedat), Emel Elevli (Tekgül), Okan Güler (Jön) rol alıyor.

 Eser, tiyatroseverleri 1930'lu yıllara taşıyor. 2 perdelik oyunda dönemin Nuran Tiyatrosu'nda yaşanan olayların konu edildiğini oyunda, neşe, tutku, aşk, çaba ve hüzün bir arada yaşanıyor.

 Oyunun yönetmeni Sabri Özmener, "Bir oyuncu olarak yaşadığım ve içinde olduğum tiyatro mesleğinde ki olaylar beni çok etkiledi, İbiş'in Rüyası'ndaki geleneksel anlatım tabir-i caiz ise ekmek kadayıfının kaymağı oldu. Bu yüzden de oyunu ustam Münir Canar'a da ithaf ediyorum" dedi.

 İlk gösterimi 18 Ocak Çarşamba günü saat 20.00'da yapılacak oyunun akşam gösterimlerini saat 20.00'da gündüz gösterimleri ise saat 15.00'da yapılacak.

 ADT'nin bilet fiyatları ise çocuk oyunları 3 TL, yetişkin oyunlarına da indirimli (öğretmen-öğrenci ve grup) 5, normal 8 TL olarak belirlendi. Biletler Haşim İşcan Kültür Merkezi ile Tophane gişelerinin yanı sıra' www.biletiva.com' internet adresinden de alınabilecek.

 

Editör: Haber Merkezi