ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, hayırsever Ali Uyaroğlu ile Kepez İlçesi'nde yaptıracağı 24 derslikli Emine-Ali Uyaroğlu İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi için protokol imzaladı.

 Valilikte düzenlenen protokol imza törenine, İl Millî Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, İl Müftüsü Osman Artan, okulu yaptıracak hayırsever Ali Uyaroğlu katıldı. Törende konuşan Vali Münir Karaloğlu, "Bugün hayırsever Ali Uyaroğlu ile güzel bir protokol imzaladık. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Kendisi daha önce Kepez İlçesi'nde 2 cami, kuran kursu ile imam hatip ortaokulu yapmış, Mili Eğitime ve Diyanet İşleri Başkanlığımıza teslim etmişti. Bugün imzaladığımız protokol ile inşallah 24 derslikli imam hatip ortaokulu ve imam hatip lisesi olarak kullanacağımız güzel bir okul daha yaparak en kısa zamanda milli eğitim Bakanlığına teslim edecek" dedi.

 Vali Karaloğlu, hayırsever Ali Uyaroğlu'nun okula rahmetli eşi Emine Uyaroğlu'nun ismini koymasının güzel olduğunu belirterek, "İnşallah bu okullarda, bu camilerde bu Kuran kursunda kendisinin arzu ettiği nesiller yetişir. O nesiller de hem Antalya'ya hem ülkemize hizmet ederler. Allah hayrını kabul etsin" diye konuştu.

 Hayırsever Ali Uyaroğlu da Kepez İlçesi Masadağı'nda yaptıracağı 24 derslikli imam hatip okuluna kendisinde çok emeği olduğunu ifade ettiği rahmetli eşi Emine Uyaroğlu'nun ismini de vermek istediğini söyledi. Sadece Allah rızası için hayır işleri yaptığını kaydeden hayırsever Uyaroğlu, okulu en kısa sürede bitirerek teslim edeceğini belirtti.

 

Editör: Haber Merkezi