Antalya'da ve Serik'te yaşayan Serikliler Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık'ın da destek ve girişimleri ile 'Antalya'da Serikliler Derneği'ni kurma çalışmalarına başladılar.

Kurulması düşünülen dernek ile ilgili ilk toplantı Serik Bosna Kahvecisi İşletmesi'nde yapıldı. Toplantıya; Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, organizasyonu gerçekleştiren Adnan Tezgel, Ali Teker ile Antalya ve Serik'ten muhtarlar katıldı. Toplantıda ilk olarak Adnan Tezgel konuştu. Tezgel konuşmasında; ''Arkadaşlar bugün burada bir ilki gerçekleştirmek için yola çıktığımızın haberini vermek için bir araya geldik. Ben Serikliyim. Ömrümün uzun bölümü gurbette görevlerde geçti. Bir Serikli olarak her zaman Anadolu'nun her köşesinde İlçemle gurur duydum. Şunu iyi biliyoruz ki daha önceleri Serik ve Serikli Antalya'da, siyasi ve sosyal alanlarda çok etkiliydi. Ancak son senelerde üzülerek belirteyim bu etkinliğimizi kaybediyor görüntüsü veriyoruz. Bugün bu etkinliği daha aktif hale getirmek için tek eksiğimiz örgütlenememek. İşte bu nedenle Antalya'da Yaşayan Serikliler Derneği'ni kurmak amacındayız. Bunun ön hazırlıklarını hiçbir siyasi ayrım gözetmeksizin yapıyoruz. Bu dernek sayesinde oluşturacağımız ağ ile yalnız Türkiye'de değil yurt dışında da yaşayan bütün Serikli kardeşimizin iyi ve kötü gününü paylaşacağımız bir ağ oluşturacağız.'' dedi.

Daha sonra konuşan Başkan Çalık ise; ''Seriklilerin bir araya gelerek ortak karar doğrultusunda dernek kurma çalışmalarını destekliyor ve bu karar doğrultusunda belediyenin imkanları dahilinde her zaman yanınızda olduğumuzu belirtmek istiyorum. Derneklerin kurulması ve çoğalması demek, o bölgenin gelişmekte olduğunu gösterir. Bizim amacımız Serik'in gelişmesini sağlamak. Bunun için mahallelerimizin sorunlarını ortak çözüm noktasında buluşturmak ve vatandaşların yaşadıkları sorunlarını, gönül çatısı altında bir olup, derneklerimizle beraber yürüteceğimiz çalışmalarla çözüme kavuşturmak adına önemli bir adım olarak görüyorum'' dedi.

 Haber: Osman Türkçe


Editör: Haber Merkezi