Yeni Cuma Pazarı projesi düzenlenen bir toplantı ile esnaflara ve vatandaşlara tanıtıldı.

Yapımı planlanan Cuma Pazarı için yeni projenin tanıtımı Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık tarafından bugün yapıldı. Cuma Pazarı'nda bulunan yeni binada yapılan Yeni Cuma Pazarı projesinin tanıtım toplantısına Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, Pazarcılar Odası Başkanı Erdal Çam, Serik Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Bayar Savran, Belediye Başkan Yardımcıları, Kökez Mahalle Muhtarı Hüseyin Demir ve esnaflar katıldılar.

Yeni projenin slayt sunumu sonrasında konuşma yapan Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık şunları söyledi; ''Biz işimiz gücümüz Serik diyoruz boşuna demiyoruz. İşte Serik'in yeni Cuma Pazarı projesini bugün sizlere sunuyoruz. Bu pazarımızdan sonra Serik'e Turizm Pazarını da kazandıracağız. 2-3ay içerisinde işlem ve ihaleleri bitirip Cuma Pazarı projemizi de 6 ay içinde hizmete açmayı hedefliyoruz. Çünkü Serik'imizde üniversitelerimizle birlikte öğrenci sayısı çok artacak bu da esnafımıza yansıyacak. Yine turistlerin gelmesiyle esnafımız kazanacak. Yeni Cuma Pazarının kurulacağı Kızderesi bölgesinde uygulanacak proje çok amaçlı olacak. Cuma günü Pazar kurulacak. Diğer günler yol ve otopark olarak kullanılacak. Yine yeşil alan ve sosyal alanları ile yaşam alanı bölgesi olacak. Ayrıca burada nişan, düğün mevlüt gibi törenler de yapılabilecek. Ayrıca burada 25-30 kadar sabit esnaf için işyeri olacak. Biz en kısa zamanda ihalemizi yapıp Serik'imizi, pazarcılarımızı ve vatandaşlarımızı modern bir yatırımla buluşturacağız.''

Başkan Çalık, fikirlerini aldığı pazarcı esnafına da "Siz projeye 'tamam' diyorsanız, biz en kısa sürede ihalesini yapacağız" dedi. Toplantıya katılan esnaflar ise bu sözlere karşılık projeye alkışlarla destek verdiklerini belirttiler.

Pazarcılar Odası Başkanı Erdal Çam ise toplantının sonunda, esnafa desteklerinden dolayı Başkan Çalık'a plaketle teşekkür etti.

Yeni Cuma Pazarı projesi bitince şu anda kayıtlı 460 pazarcı esnafına kura yoluyla dağıtılacak. Proje 500 pazarcı esnafını alabilecek kapasitede yapılıyor. Yaklaşık 1 kilometre uzunluğunda olacak olan Pazar yerinin genişliği ise ortalama 25 metre civarında. Üstü orta kısmı sabit kapalı olacak olan pazaryerinin kenar kısımları ise açılı kapanır olacak. Pazar yerinde meydan, kafeler ve yeşil alanlar da yer alacak.

Haber: Osman Türkçe




Editör: Haber Merkezi