Belediye Başkan Prof. Dr. Ramazan Çalık; ''Çalışanlarımızın sağlığını düşünmek, en büyük sorumluluğumuzdur.''

Serik Belediyesi personeline verilen iş güvenliği eğitimleri devam ediyor. Bu kapsamda belediye personeline İş Sağlığı ve Güvenliği  konusunda eğitim verildi. Serik Belediyesi hizmet binasında düzenlenen eğitime, Serik Belediye Başkan Prof. Dr. Ramazan Çalık, İş Güvenliği uzmanı Nasuh Boztepe, Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, birim amirleri ve çalışanlar katıldı. İş Güvenliği Uzmanı Nasuh Boztepe'nin vermiş olduğu eğitimde mevzuatlar, kanun, tüzük, yönetmelikler ve uygulamaları  hakkında çalışanlara bilgi verildi. Genel iş güvenliği kuralları oluşturulması, kazaların ve meslek hastalıklarının önlenmesi ve güvenli bir iş ortamı oluşturulması konularında personele bilgiler veren Boztepe, kazaların alınacak önlemlerle engellenebileceğine işaret etti. İşveren ve işçinin sorumluluklarını da anlatan Boztepe, kişisel donanım koruyucuları hakkında detaylı bilgiler verdi.

 

Boztepe: ''Çok Şanslısınız''

Belediye Başkanı Çalık'a teşekkür eden İş Güvenliği uzmanı Nasuh Boztepe, ''Başkanımızdan Allah razı olsun çalışanlarının haklarını, güvenliklerini her zaman düşünüyor. Yani sizi düşünen bir başkanınız var bu konuda çok şanslısınız. Başkan bizleri sürekli davet ederek çalışanlarımızın bilgilendirilmeleri konusunda eğitim talep ediyor; bizlerde sizlerin daha güvenli ve sağlıklı ortamlarda çalışmanız için eğitimler veriyoruz. Umarım faydalı olur'' dedi.

 

Çalık; ''Çalışanlarımızın Sağlığını Düşünmek, En Büyük Sorumluluğumuzdur''

İş sağlığı ve güvenliği eğitimine katılan Başkan Çalık, yaptığı konuşmada; ''Belediye olarak dönem dönem bu tür eğitimler ile çalışanlarımızın daha sağlıklı, güvenilir ve hakları konusunda bilinçli olmalarını sağlamak istiyoruz. Çünkü çalışanlarımızın sağlığını ve güvenliliğini düşünmek en büyük sorumluluğumuzdur. Bu yüzden tüm personelimizden isteğim her zaman iş sağlığı ve güvenliğine önem vermeleridir. Biz çalışanlarımızın daha sağlıklı ortamlarda ve emeklerinin karşılığını almaları konusunda ciddi caba sarf ediyoruz. Bakın uzun yıllardır belediye olarak toplu iş sözleşmesi imzalanmamıştı, biz geldik Hak- İş sendikası ile toplu iş sözleşmesi imzalayarak işçilerimizin haklarının maksimum düzeyde yararlanmalarını sağladık. Biz emekçinin çalışanın her zaman yanındayız.'' dedi. Eğitim, soru cevap kısmıyla sona erdi.

Haber: Osman Türkçe


Editör: Haber Merkezi