Serik Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Çömezoğlu miras tebligatı alan vatandaşların yapması gerekenler ile ilgili bilgiler vererek; Üç ay içerisinde mirasçıların tarım arazisi intikallerini tamamlamaları gerektiğini bildirdi.

Serik Ziraat Odası Toplantı salonunda ilçede faaliyet gösteren zirai ilaç bayileri ile 2017 yılının ilk dönem toplantısı yapıldı. Toplantıda, tarım arazi satışları ve mirasa konu arazilerin devri ile birlikte,  karekod uygulaması, nitratlı gübrelerin satışı ve bitkisel üretime uygulanması ile ilgili usuller ve tedbirler konusunda bilgiler verildi.

Toplantıda Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Çömezoğlu miras tebligatı alanların yapması gerekenler konusunda bilgiler vererek şunları söyledi; ''Üç ay içerisinde mirasçıların tarım arazisi intikallerini tamamlaması gerekiyor. Aksi halde devreye bakanlık girecek. Bu durumla karşılaşmamak için işte mirasçıların yapması gerekenler. 6537 sayılı Kanun gereği, 15 Mayıs 2014 sonrası vefat eden ve üzerinde bulunan tarım arazilerinin 1 yıl içinde intikalinin yapılmadığı belirlenen murislerin, varislerine tebligatlar hazırlanarak gönderilmektedir. Tebligatı alan vatandaşların 3 ay içinde mirasa konu tarım arazilerinin intikalini tamamlaması gerekmektedir. Aksi halde Bakanlığımız tarafından Kanun gereği resen; istemde bulunan ehil mirasçıya, ehil mirasçı yoksa en fazla teklifi veren istekli mirasçıya, aksi halde 3. kişilere satılması için yetkili Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açılabilir. Tebligat alan kişiler, miras.tarim.gov.tr adresine girerek mirasa konu tarım arazileri hakkında bilgi sahibi olabilirler.''

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi