Serik Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, baharın gelmesi ile birlikte şehrin tüm bölgelerinde peyzaj çalışmalarına başladı.

Baharın gelmesi ile birlikte Serik'te peyzaj çalışmalarına hız veren Serik Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Serik'i tagates eracte (kadife çiçeği), Petunia hybrida (petunya), ruelya, vinca rosea (rozet) ve zinia elegance (kirli hanım çiçeği) ile donatmaya başladı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğünden sorumlu Serik Belediyesi Başkan Yardımcısı Bünyamin Okudan, dikilecek olan çiçekler ile şehrin daha estetik bir görünüme kavuşacağını ifade ederek şunları söyledi; ''Şehrimizde halkımızın gözlerine ve ruhlarına hitap edecek modern bir görüntü kazandırmak amacıyla ekiplerimiz ile birlikte çiçek dikimi ve peyzaj çalışmalarını başlattık. Çalışmalar kapsamında sadece bahar aylarında 1 Milyon çiçek dikimi gerçekleştireceğiz. Yazın ise renk cümbüşü ile Serik adeta çiçek bahçesine dönecek.  Bu çiçeklerin arasında kadife, petunya, ruelya, rozet ve kirli hanım çiçeği gibi türler bulunmaktadır. Çiçek dikimi orta refüj ve kavşaklarda, cadde ve sokaklarda yer alan yeşil alanlara, park ve mesire alanları ile kamu kurum kuruluşların bahçelerinde gerçekleştiriliyor'' dedi.

Haber: Osman Türkçe

 

Editör: Haber Merkezi