Akdeniz Yükseliş Koleji, öğrencilerinin genel kültür birimini arttırmak amacıyla merkezi Aydın'da olan Tales Matematik Müzesini öğrencileri için okuluna getirdi.

Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları Kapalı Spor Salonu'na kurulan 25 istasyonda öğrenciler başta ikili sayma, Pi sayısı, Gauss ve Pisagor teoremleri olmak üzere Olmaz Üçgeni, Leonardo da Vinci Köprüsü, dört renk problemi, topolojik düğümler, alan-yarıçap, çevre-yarıçap hesaplamaları, açılar, simetri ve olasılık hesaplarını dokunarak yaptı. Öğrenciler ayrıca Mimar Sinan'ın yapılarındaki sırların hikayelerini usta matematikçilerden dinledi. 
Akdeniz Yükseliş Koleji, Temel Eğitim Müdürü Savaş Sargın etkinlikle ilgili olarak şunları söyledi; ''20-21 şubat tarihinde öğrencilerimize matematik dersini sevdirmek amacıyla Tales Matematik müzesini okulumuza taşıdık. Bu etkinlik kapsamında matematik dersinde ele alınan teorileri somutlaştırma imkanı yarattık. Geçmişten bugüne matematik alanındaki değişimleri öğrencilerimiz gözlemledi. Aynı zamanda öğrencilerimize zengin bir genel kültür kazandırmak amacındayız. Her öğrencimizi farklı kılma adına bu tür etkinliklere devam edeceğiz.''

Haber: Osman Türkçe


Editör: Haber Merkezi