ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, turizm fuarlarına bireysel katılım başta olmak üzere, kentin görüntü kirliliği konusunda olayın muhataplarını uyardı.

 İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 'Yurt İçi ve Yurt Dışı Turizm Fuarlarına Katılım Değerlendirme Toplantısı' yapıldı. Akra Barut Otel'de Vali Münir Karaloğlu başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Turizmden Sorumlu Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Ünal, ilçe belediye başkanları, kurum amirleri, turizmciler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Vali Münir Karaloğlu, turizm fuarlarının tanıtıma katkısından söz etti. Turizm sezonu öncesinde önemli fuarlar olduğunu kaydeden Vali Karaloğlu, yapılacak destinasyon tanıtımlarıyla Antalya'yı güçlü bir markaya kavuşturmak istediklerini söyledi. Karaloğlu, "Bu yıl süremiz çok kısa. Turizm bakanlığımızla da aynı dili kullanıyoruz. Artık destinasyon tanıtımına geçelim. Destinasyon anlayışıyla Antalya'mızın tanıtımını yapalım ve bu destinasyonlar ülkenin herhangi bir yerindeki olumsuzluktan etkilenmesin. Öyle bir marka yaratalım ki, Türkiye'nin herhangi bir yerinde yaşanan olumsuzluk bizi etkilemesin. Antalya markasına zarar vermesin. Yeni hedefimiz bu. Bu konuda herkes üzerine düşeni yapmalı" dedi.

Turizmcilerin ve STK'ların yurt içi ve yurt dışındaki fuarlara bireysel olarak katıldığını belirten Karaloğlu, oraya ortak bir stratejiyle gidilmesinin tanıtıma daha iyi katkı sağlayacağını söyledi. Başarı için fuarlara gitmeden önce ortak akıl ile koordineli çalışılması gerektiğini vurgulayan Vali Karaloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şu andaki duruma göre fuarlara katılmak isteyen bakanlığa müracaat ediyor. Ancak İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nün haberi olmuyor. Biz bakanlıktan bu listeyi istemek zorunda kalıyoruz. Ortak akıllara, bakanlıklara yapılmış fuarlara katılma taleplerini aynı anda il müdürlüğüne yapabilirsek burada organize olabiliriz. Katılımcı firmalar, STK, firmalar, kuruluşlar, oraya gitmeden önce bize bildirmelerini istiyoruz. Bizim haberimiz olsun ki koordine olabilelim. Güçlerimizi birleştiremezsek, aynı hedefe kilitlenemezsek emeğimize de, paramıza da yazık olur."

 Belediye başkanlarına da uyarılarda bulunan Vali Karaloğlu, şöyle devam etti:  "Yavaş yavaş sezona giriyoruz. Şehir çiçeklenmeye, böceklenmeye başladı. Belediyelerin çalışması var. Bunu biraz daha hızlandırmak lazım. Özellikle çevrelerde molozlar görüyorum. Yetki şundaydı bundaydı yok, görüntü hepimizi rahatsız ediyor. O çirkin görüntüleri ortadan kaldırmamız gerekiyor. Yetki kiminmiş bakılmadan bu sezon öncesi şehri toparlamamız lazım. Bazı refüjlerde de boşluklar gözlemliyorum. Antalya için temiz ve pırıl pırıl bir şehir algısını oluşturmamız lazım. Belediye başkanlarımızın bu konudaki işlerini öne almalarını istiyorum."

 İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar ise Antalya'nın daha önce rutin bir tanıtım stratejisi olduğunu, ancak 2016'dan sonra bu stratejisini değiştirmek zorunda kaldığını söyledi. Yeni destinasyonlarla tanıtıma ihtiyaç olduğunu ifade eden İbrahim Acar, bu konuda Vali Karaloğlu'nun büyük gayret sarf ettiğini belirterek, Antalya'nın ülkenin amiral gemisi, valisinin de geminin kaptanı olduğunu vurguladı.

 

Editör: Haber Merkezi