Yükseliş Anadolu Lisesi Coğrafya öğretmeni Mustafa Tayyar ve Rehberlik öğretmeni Fahriye Şişman eşliğinde Denizli, Aydın ve İzmir'i kapsayan bir gezi düzenledi.

Gezinin ilk durağı dünya doğa ve kültür mirası Hierapolis Antik Kenti ve Pamukkale oldu. Öğrenciler oluşum ve tarihi ile ilgili bilgilendirildi. İkinci durak dünyanın yedi harikasından biri olan Efes Antik Kenti gezildi. Selçuk'a bağlı küçük bir köy olan Şirince ve Türkiye'nin önemli bilim insanlarının kurduğu Matematik ve Felsefe köyleri ziyaret edildi.  Egenin önemli yerleşim ve turizm alanlarından olan Kuşadası'nda konaklanıp bölge gezildi. Gezinin son durağı üçüncü büyük kentimiz İzmir oldu. Ege üniversitesi ve şehir gezilerek öğrencilerin sınav motivasyonu arttırıldı.

Rehberlik öğretmeni Fahriye Şişman, böyle bir gezinin özellikle önümüzdeki yıl sınava girecek 11. Sınıf öğrencilerinin zihinlerini boşaltmak ve üniversite bilincini oluşturmak için iyi bir fırsat olduğunu söyledi. Coğrafya Öğretmeni Mustafa Tayyar da, gezinin neredeyse egenin büyük bölümünü kapsadığını ve öğrencilere gezi gözlem fırsatı verildiğini söyledi.

Haber. Osman Türkçe


Editör: Haber Merkezi