VALİ Münir Karaloğlu, Serik İlçesi'nde yaptığı inceleme gezisi kapsamında Yüksel Tohumculuk'u ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Ziyarette, Yüksel Tohumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yüksel, Yüksel Tohumculuk ile Türkiye ve dünyada tohumculuk sektörü üzerine sunum yaptı. 30 yılı aşkındır tohumculuk sektöründe faaliyet gösterdiklerini belirten Mehmet Yüksel, 2600 dekar arazilerinin 1100 dekarında modern ıslah ve üretim seraları bulunduğunu ifade etti. İkisi yurtdışında olmak üzere 7 araştırma ve üretim istasyonuyla çalışmalarına devam ettiklerinin belirten Mehmet Yüksel, 300'den fazla tescilli ürünle 70'e yakın ülkeye ihracat yaptıklarını kaydetti.

Onlarca sebze ve meyve çeşidi üzerinde Ar-Ge çalışması yaptıklarını anlatan Mehmet Yüksel, Türkiye'deki toplam hibrit sebze tohum pazarının yüzde30'unu ve Türkiye'deki serbest tohum pazarının yüzde 75'ini karşıladıklarını anlattı.

Sunumun ardından Yüksel Tohumculuk'un Ar-ge ve üretim tesislerini gezen Vali Münir Karaloğlu, tohumculuğun nüfusu hızla artan dünyada, çağımızın en stratejik sektörü olduğunu ve aynı zamanda bir tarım şehri olan Antalya ve hatta ülkemiz için büyük önem arz ettiğini belirtti. Bundan sonra tarım sektörünün başarısının tohumculuktaki başarıya bağlı olacağına dikkati çeken Karaloğlu, ''Antalya'da tarımın daha iyi noktalara taşınması için Yüksel Tohumculuk'un çok önemli işlere imza attığını yerinde gördük. Tohumculuk sektörüne ilişkin gelişmeler ve sektör hedeflerine dair bilgileri aldık. Zor bir sektör olan tohumculuk alanında, önemli başarılara imza atan Yüksel Tohumculuk'u kutluyorum" dedi.

5 araştırma ve üretim istasyonuna sahip, değişik sebze türleri üzerinde farklı ıslah programları yürüten firma, 30 yıldır tohumculuk sektöründe hizmet veriyor.

 


Editör: Haber Merkezi