Serik Belediyesi ve Türk Hava Yolları (THY) işbirliği ile bu yıl 2.si düzenlenen Helal Turizm Zirvesi 30 Nisan-04 Mayıs tarihleri arasında Serik'te yapılacak.

Serik Belediyesi'nin ev sahipliğinde geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen Helal Turizm Zirvesinin turizm sezonunun açılmasıyla bu yıl da 2.'si gerçekleştirilecek. Türk turizmine yeni bir pazar oluşturmak için bu yıl 2.'si düzenlenecek olan Helal Turizm Zirvesi 30 Nisan - 04 Mayıs tarihleri arasında Serik'in Belek Mahallesinde yapılacak. Zirveye Abudahabi, Dubai, Katar, Bahreyn, Oman, Kuvait, Riyad, Cidde, Yanbu, Alkasım, Taif, Dammam ve Medine olmak üzere 13 Arap ülkesinden turizm acentesi temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşecek olan zirvede birçok karşılıklı anlaşmalar yapılacak.

Bu zirve ile bölgedeki alternatif turizm seçeneklerini dünyaya tanıtarak ülke ve bölge ekonomisine katkı sağlamak amaçlanıyor. Akdeniz bölgesinin ve bil hassa Antalya'nın deniz turizmi dışında tarih ve doğal yapısıyla da ülkemize gelen turistlere ciddi alternatifler sunuyor.

Çalık; ''Bölgemizde Yılın Her Ayı Tarım Ve Turizmi Canlı Tutmak İstiyoruz''

Turizmi canlı tutmak, olası sıkıntılara karşı önlem almak ve yeni turizm pazarları oluşturtmak için Serik Belediyesi'nin girişimleriyle bu yıl 2.'si düzenlenecek olan Helal Turizm Zirvesi için açıklamalarda bulunan Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık şunları söyledi; ''İlçemiz tarım ve turizm açısından stratejik bir öneme sahip. Bu yüzden geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Helal Turizm Zirvesi'nin bu yıl 2.'sini yine düzenliyoruz. Amacımız her zaman olduğu gibi bölgemizde turizm ve tarımı canlı tutarak geçimini buradan sağlayan halkımızı mutlu etmek. Düzenlediğimiz uluslararası zirveler ülke ve bölge ekonomisi açısından oldukça önemli ''

Haber: Osman Türkçe

 

Editör: Haber Merkezi